- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Γαλλία δεν θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca στους 65+
Tι ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας


Γαλλία: Οι υγειονομικές αρχές της χώρας έκαναν γνωστό πως το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών
Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού δεν θα χορηγείται σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, επικαλούμενη ανεπαρκή στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητά του σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.
Η Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει το εμβόλιο της Ορξφόρδης και της AstraZeneca για όλους τους ενήλικες. Εντούτοις, εναπόκειται σε κάθε κράτος-μέλος να ορίσει τη δική του πολιτική για την χορήγηση του εμβολίου.
Ta ερωτηματικά για τις έρευνες
Ερωτήματα ως προς το αν οι κλινικές έρευνες για το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca τήρησαν την ιατρική δεοντολογία, που επιβάλλει την ενημέρωση όσων μετέχουν στις κλινικές δοκιμές, εγείρονται με αφορμή τη διαχείριση σφάλματος δοσολογίας.
Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο χορηγήθηκε κατά λάθος μισή δόση σε κάποιους από τους εθελοντές, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για σφάλμα αλλά τους ειπώθηκε ότι έτσι είχε σχεδιαστεί η δοκιμή. Εν συνεχεία, οι ίδιοι εθελοντές έλαβαν πλήρη δόση, ώστε να συμπληρωθεί η ανοσία τους.
Το λάθος ήρθε στην επιφάνεια στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ τώρα το πρακτορείο Reuters απέσπασε, με βάση τη νομοθεσία περί διαφάνειας στα δημόσια έγγραφα, την επιστολή που εστάλη στους εθελοντές η οποία αναγνωρίζει ότι χορηγήθηκε η μισή δόση, αλλά δεν αναφέρει ότι επρόκειτο για σφάλμα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το συμβάν έθεσε σε κίνδυνο κάποιον από τους συμμετέχοντες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεσίστιες σημαίες, προσευχές σε ναούς και παγόδες για τα θύματα από το φονικό σεισμό
Για να κατανοήσουμε καλύτερα την Ιαπωνία μιλήσαμε με τον κ. Yoshiyuki Sagara, Senior Research Fellow στο Institute of Geoeconomics (IOG) και στο Asia Pacific Initiative (API)
«Πολύς κόσμος μου το ζητάει», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος
Από τα «μακαρονόδεντρα» στους... ιπτάμενους πιγκουίνους
Ο Τζέι Ντι Βανς υποστήριξε ότι στην Ευρώπη απειλείται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης
Στο βαν επέβαιναν 16 άνθρωποι, εννέα εκ των οποίων ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας
Στο στόχαστρο του Προέδρου των ΗΠΑ και το Ιράν
Πώς κατάφεραν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο να κάνουν τη δουλειά τους
Παρατηρητές διατυπώνουν επικρίσεις, προειδοποιώντας για πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων
Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον αποκλεισμό της από τις προεδρικές εκλογές
Για τρομοκρατική ενέργεια κάνει λόγο ο Έλον Μασκ
Προειδοποίησε πως θα υπάρξει αντίδραση ανάλογη με τις νομικές επιθέσεις εναντίον του Τραμπ
Δεν θα σταλούν στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Άμυνας
Η επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό της από τις προεδρικές εκλογές του 2027
Σβήνουν οι ελπίδες για τους εγκλωβισμένους μετά τον φονικό σεισμό
Κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο ο διάσημος σκηνοθέτης του «JFK»
Τεκτονική ωρολογιακή βόμβα με 300.000 νεκρούς
Καλεί την βρετανική κυβέρνηση να διασφαλίσει «τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του»
Η μαχητική επιστολή της στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Ανταμς για τα δικαιώματα των γυναικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.