Κοσμος

Ταϊβάν: Έσπασε την καραντίνα για 8 δεύτερα και πήρε πρόστιμο

Κάμερες του ξενοδοχείου τον κατέγραψαν να «σπάει» την καραντίνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ταϊβάν
Ταϊβάν © Unsplash/ Lisanto 李奕良

Ταϊβάν: Πρόστιμο σε εργάτη που βγήκε για οκτώ δευτερόλεπτα από το δωμάτιο ξενοδοχείο, όπου βρισκόταν σε καραντίνα.

Πρόστιμο ύψους 3.500 δολαρίων επιβλήθηκε σε έναν άνδρα στην Ταϊβάν, καθώς παραβίασε για οκτώ μόλις δευτερόλεπτα τους κανόνες της καραντίνας. 

Σύμφωνα με το CNN, ο άνδρας, ο οποίος είναι εργάτης από τις Φιλιππίνες, βρισκόταν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της πόλης Καοσιούνγκ στη νοτιοδυτική Ταϊβάν, όταν βγήκε για οκτώ δευτερόλεπτα στο διάδρομο, όπως ανέφερε το παράρτημα του υπουργείου Υγείας στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Central News Agency. Όπως φαίνεται, όμως, δεν υπολόγισε τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του ξενοδοχείου, που τον κατέγραψαν να «σπάει» την καραντίνα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κανόνες καραντίνας στην Ταϊβάν προβλέπουν ότι όταν κάποιος είναι σε καραντίνα δεν επιτρέπεται να βγει από το δωμάτιό του ανεξάρτητα αν πρόκειται για σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Ταϊβάν αποτελεί χώρα πρότυπο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, σε πληθυσμό 23 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει μόλις 716 κρούσματα κορωνοϊού και επτά θανάτους. Κι αυτό γιατί έδρασε πάρα πολύ γρήγορα, υποβάλλοντας τους ταξιδιώτες από την Ουχάν σε ελέγχους, ακόμη κι όταν η ύπαρξη του κορωνοϊού βρισκόταν σε επίπεδο ανησυχητικής φήμης.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη
Παρακολουθώντας το τέλος του κόσμου από την Ακρόπολη

Δεν αποκλείεται ο κόσμος όντως να τελειώσει. Πιο πιθανό όμως είναι είτε να συνεχιστεί για πολλά χρόνια η συμπίεση της ποιότητας ζωής μας είτε απλώς να τελειώσει ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.