- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπάιντεν «προκαλεί» τον Τραμπ «να καταδικάσει τη βία»
Μετά τον θάνατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Πόρτλαντ
«Καταδικάζω τη βία οποιουδήποτε είδους από οποιονδήποτε. Και προκαλώ τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει το ίδιο», είπε ο Μπάιντεν.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προέτρεψε χθες τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταδικάσει τη βία μετά τον θάνατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης και αντιδιαδήλωσης στην πόλη Πόρτλαντ, στην πολιτεία Όρεγκον.
«Δεν πρέπει να γίνουμε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της», τόνισε ο Μπάιντεν με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του.
«Τα πυρά στους δρόμους μιας σπουδαίας αμερικανικής πόλης είναι απαράδεκτα. Καταδικάζω αυτή τη βία χωρίς καμία αμφιβολία. Καταδικάζω τη βία οποιουδήποτε είδους από οποιονδήποτε, είτε ανήκει στην αριστερά είτε στη δεξιά. Και προκαλώ τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κάνει το ίδιο», πρόσθεσε ο Μπάιντεν.
Ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου αντέδρασε στον θάνατο στο Πόρτλαντ με δεκάδες tweet και retweet, επικρίνοντας κυρίως τον «παλαβό αριστεριστή», κατ’ αυτόν, Δημοκρατικό δήμαρχο του Πόρτλαντ Τεντ Ουίλερ και επικρίνοντας την άρνησή του να καλέσει να επέμβει η Εθνοφρουρά, και γενικότερα επικρίνοντας την υπερβολική χαλαρότητα στις πόλεις όπου κυβερνούν οι Δημοκρατικοί.
«Η σπουδαία εθνοφρουρά μας θα μπορούσε να επιλύσει αυτά τα προβλήματα μέσα σε λιγότερο από μία ώρα», διαβεβαίωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στην εγκληματικότητα και στη βία.
Στο Πόρτλαντ, οι τοπικές αρχές «συνεχίζουν να αρνούνται» να δεχθούν οποιαδήποτε βοήθεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να τερματιστούν τα βίαια επεισόδια που εκτυλίσσονται «εδώ και σχεδόν 90 ημέρες», δήλωσε εξάλλου ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Τσαντ Γουλφ στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
Ο Τραμπ, η επανεκλογή του οποίου θα κριθεί την 3η Νοεμβρίου, επανήλθε στην ομιλία του με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το μήνυμα που προβάλλει σταθερά τελευταία, αυτό της «αποκατάστασης» του νόμου και της τάξης. Αύριο Τρίτη θα πάει στην Κενόσα, όπου 17χρονος κατηγορείται για τον φόνο δύο ανθρώπων στις ταραχές που ακολούθησαν τον σοβαρό τραυματισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από τα πυρά αστυνομικού.
Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ απηύθυνε ανοικτή επιστολή στον Τραμπ την Παρασκευή, στηλιτεύοντας την «πολιτική του διχασμού και της δημαγωγίας» που ασκεί, κατ’ αυτόν, και τονίζοντας πως ο μεγιστάνας μοιάζει να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι εικόνες της βίας είναι «το μοναδικό διαβατήριό του για την επανεκλογή του».
Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός κοινοβουλευτικός Άνταμ Σιφ κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο ότι «επιδεινώνει» τη βία διότι τη θεωρεί «ατού για την εκστρατεία του», μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Τα Στενά του Ορμούζ έμειναν για λιγότερο από ένα 24ωρο ανοιχτά
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.