- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ανιψιά Τζορτζ Φλόιντ: Δεν είναι μόνο φόνος, είναι έγκλημα μίσους
Τα συγκινητικά λόγια της Μπρουκ Ουίλιαμς στην κηδεία του θείου της στο Χιούστον


Η Μπρουκ Ουίλιαμς, ανιψιά του Τζορτζ Φλόιντ, αποχαιρετά με συγκινητικά λόγια τον θείο της θύμα της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.
«Όσο αναπνέω, θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Με αυτήν τη φράση η Μπρουκ Ουίλιαμς, αποχαιρέτισε τον 46χρονο θείο της Τζορτζ Φλόιντ, θύμα της αστυνομικής βίας στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην κηδεία του μαύρου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη γενέτειρά του, το Χιούστον, τα λόγια της ανιψιάς τους ήταν από τα πιο συγκινητικά. Η Μπρουκ Ουίλιαμς είπε ότι θα θυμάται πάντα τον θείο της ως έναν πνευματικά ισορροπημένο άνθρωπο, έναν ακτιβιστή.
Η Μπρουκ τόνισε πως κανένας από τους τέσσερις αξιωματικούς που ευθύνονται για τον θάνατο του Φλόιντ δεν έδειξε να έχει «καρδιά ή ψυχή». «Αυτός ο αξιωματικός δεν έδειξε να έχει τύψεις ενώ παρακολουθούσε την ψυχή του θείου μου να βγαίνει από το σώμα του. Παρακάλεσε και παρακάλεσε πολλές φορές για να σηκωθεί, αλλά τον πατούσατε πιο δυνατά. Γιατί πρέπει το σύστημα να είναι διεφθαρμένο;» διερωτήθηκε και συμπλήρωσε πως ο θάνατος του θείου της δεν είναι «μόνο μια δολοφονία, αλλά κι ένα έγκλημα μίσους».
Απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν τα εγκλήματα μίσους. «Κάποιος είπε «να γίνει η Αμερική ξανά σπουδαία». Αλλά πότε ήταν σπουδαία η Αμερική;» κατέληξε η νεαρή.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι New York Times
Άγνωστη η στάση της Άγκυρας για το ζήτημα
Ο πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ύφεσης
Φόβοι για μεγάλη περιβαλλοντική ρύπανση
Η εντολή του δισεκατομμυριούχου για συγκεκριμένη πολιτική στόχευση έχει προκαλέσει αντιδράσεις
Ρεαλισμός, συμμαχίες και στρατηγική αυτονομία
Καθώς το φαινόμενο των βιασμών λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις
Εδώ και ώρες η πλατφόρμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι συλλέκτες που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο
Οι γυναίκες παραμένουν οι κύριοι στόχοι
Στο στόχαστρο οι Αλεβίτες
Πόσους φιλοξενεί η Ελλάδα - Οι χώρες με την υψηλότερη αναλογία
Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι - Μαίνονται οι μάχες στο έδαφος
Βρίσκεται στις λίστες της Ιντερπόλ με τα «πιο καταζητούμενα» έργα τέχνης
Σύμφωνα με μία βασιλική εμπειρογνώμονα, η αιφνιδιαστική επίσκεψη της πριγκίπισσας Κάθριν «μίλησε για πολλά»
Σε εξέλιξη αξιολόγηση για πιθανό κίνδυνο ρύπανσης
«Ο νέος μου ήχος αποκαλείται αντισημιτικός», έγραψε ο ράπερ - Οργή στα social media
Η συγκινητική περιγραφή του πατέρα του για τις τελευταίες ημέρες της ζωής του
Το πρώτο πράγμα που κάνει το πλήρωμα
Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.