Ένοχος για τον φόνο της 22χρονης Γκρέις Μιλέιν - Δάκρυσαν οι γονείς
Γιατί δεν κατονομάζουν οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας τον δολοφόνο
Σώμα ενόρκων στη Νέα Ζηλανδία καταδίκασε 27χρονο άνδρα για τη δολοφονία της 22χρονης Βρετανίδας τουρίστριας, Γκρέις Μιλέιν.
Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε ο 27χρονος που στραγγάλισε την 22χρονη Βρετανή τουρίστρια Γκρέις Μιλέιν και έκρυψε τη σορό της μέσα σε μια βαλίτσα.
Η 22χρονη Γκρέις Μιλέιν εξαφανίστηκε την 1η Δεκεμβρίου 2018 από το Όκλαντ, όπου είχε πάει για διακοπές μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο. Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας εντόπισε το πτώμα της στις 9 Δεκεμβρίου σε μια θαμνώδη περιοχή, λίγα μέτρα από το εθνικό πάρκο Waitakere Ranges.
Ο δράστης, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε έπειτα από απόφαση του δικαστηρίου, συνάντησε τη Μιλέιν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου μέσω της εφαρμογής Tinder. Ο ίδιος δήλωσε αθώος για τον φόνο, λέγοντας ότι η κοπέλα πέθανε από ατύχημα στη διάρκεια συναινετικής σεξουαλικής επαφής που είχαν.
Οι εισαγγελείς ωστόσο εξήγησαν ότι ο δράστης πήρε πολλές φωτογραφίες από το πτώμα της Μιλέιν στις 2 Δεκεμβρίου και αργότερα την ίδια ημέρα το έβαλε σε μία βαλίτσα και με ένα νοικιασμένο όχημα μετέβη στο σημείο όπου την έθαψε.
Οι ένορκοι έκριναν τον 27χρονο ένοχο, ενώ η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 21 Φεβρουαρίου. Κινδυνεύει να του επιβληθούν ισόβια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. Οι γονείς Ντέιβιντ και Τζίλιαν Μιλέιν δάκρυσαν ακούγοντας την ετυμηγορία των ενόρκων.
Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει έντονες συζητήσεις για τη βία εναντίον των γυναικών στη Νέα Ζηλανδία, μια χώρα όπου τα βίαια εγκλήματα είναι σπάνια.
Χιλιάδες άνθρωποι είχαν τιμήσει τη μνήμη της Μιλέιν με ολονυκτίες, ενώ η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Άρντερν είχε ζητήσει δακρυσμένη συγγνώμη από την οικογένεια της κοπέλας εκ μέρους όλης της Νέας Ζηλανδίας.
Γιατί δεν γνωρίζουμε το όνομα του δολοφόνου;
Το δικαστικό σύστημα της Νέας Ζηλανδίας απαγορεύει τη δημοσιοποίηση ονομάτων που εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις. Ως εκ τούτου είναι παράνομη η δημοσίευση ονομάτων σε εφημερίδες, ιστοσελίδες ή οπουδήποτε αλλού.
Στόχος η προστασία των ατόμων των οποίων η ενοχή μπορεί να μην έχει ακόμα κριθεί από τη δικαιοσύνη, αλλά και διασφάλιση μιας δίκαιης δίκης χωρίς επιρροές από δημοσιεύματα που μπορεί να χρωματίζουν μια υπόθεση και τα εμπλεκόμενα σε αυτήν άτομα. Επιπλέον απαγορεύεται η δημοσίευση φωτογραφιών και εικόνων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν τον έλεγχο της διώρυγας το 1999
Ουκ ολίγες χώρες έχουν απαγορεύσει την εφαρμογή
Εν αντιθέσει με την επιλογή πρεσβευτή, ο διορισμός απεσταλμένου δεν απαιτεί έγκριση από τη Γερουσία
Το σιντριβάνι που ολοκληρώθηκε το 1762, είναι ένα αριστούργημα του ύστερου μπαρόκ
Οι ιδιοκτήτες παμπ στη Βρετανία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν
Πώς έγινε το περιστατικό
Είχε απασχολήσει τις αρχές ήδη το 2013
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία - Επεισόδια σε διαδηλώσεις ακροδεξιών
Mία από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες σε παγκόσμιο επίπεδο
Η βασική αιτία για τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου - Τι υποστηρίζουν αναλυτές
Επίσημη αναγνώριση της συμβολής στη διαμόρφωση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής της χώρας
Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση - Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το κλίμα το ακροδεξιό AfD
Αρνητική εκκίνηση για τον νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας - Τα ευρήματα δημοσκόπησης
Από την εμφάνιση της Σελίν Ντιόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τις αποκαλύψεις για τον Diddy και τα καμώματα του Έλον Μασκ
Παραμένει ασαφές το κίνητρο - Οι αρχές είχαν ενημερωθεί για την «εξτρεμιστική δράση» του
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους 50 συγκατηγορούμενους
Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.