Κοσμος

Και δωρεάν μεταφορές μετά την κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους

Στο Λουξεμβούργο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
lux.jpg

Οι τιμές των τρένων, των τραμ και των λεωφορείων θα ανατραπούν στο Λουξεμβούργο ενώ αναμένεται να νομιμοποιηθεί και η χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους, αναφέρει ο Guardian.

Ο φιλελεύθερος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ ορκίστηκε την Τετάρτη εκ νέου επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας, ενώπιον του Μεγάλου Δούκα Ερρίκου.

Σύμφωνα με τα σχέδια της επανεκλεγμένης κυβέρνησης συνασπισμού μάλιστα, τα μέσα μεταφοράς δεν θα έχουν στο εξής αντίτιμο.

Εκτός από τη δέσμευση για τις μεταφορές, η νέα κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη νομιμοποίηση της κάνναβης και την εισαγωγή δύο νέων δημόσιων αργιών.

Η πόλη του Λουξεμβούργου, υποφέρει από τη χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κόσμο. Έχει περίπου 110.000 κατοίκους, αλλά άλλοι 400.000 μετακινούνται στην πόλη για να εργαστούν. Μια μελέτη, μάλιστα, έδειξε ότι οι οδηγοί στην πρωτεύουσα παρέμεναν κατά μέσο όρο 33 ώρες σε κυκλοφοριακή συμφόρηση το 2016.

Ενώ η χώρα συνολικά έχει 600.000 κατοίκους, περίπου 200.000 άνθρωποι που ζουν στη Γαλλία, το Βέλγιο και τη Γερμανία διασχίζουν τα σύνορα κάθε μέρα για να εργαστούν στο Λουξεμβούργο.

Το Λουξεμβούργο έχει δείξει όλο και πιο προοδευτική στάση στις μεταφορές. Αυτό το καλοκαίρι η κυβέρνηση προχώρησε σε δωρεάν μεταφορά για κάθε άτομο κάτω των 20 ετών. Η μετακίνηση αφορά στην απόσταση από το σπίτι ως το σχολείο.

Η επίσημη απόφαση για την κατάργηση των εισιτηρίων στα ΜΜΜ δεν έχει ληφθεί ακόμα αλλά στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή μέχριο το 2020.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο
Το ευάλωτο Λος Άντζελες: Η 5η πλουσιότερη πολιτεία με το φτωχό δημόσιο ταμείο

Παρότι τα προβλήματα δεν λύνονται με το να τους ρίχνεις λεφτά, ένας πληθυσμός 40 εκατομμυρίων μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο δίκτυο υποδομών σημαίνει τεράστιες δημόσιες ανάγκες και πολυδάπανους μηχανισμούς

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.