Πεδίο μάχης το Παρίσι - Δακρυγόνα μέχρι τελικής πτώσης στη διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων» (video)
Διαδηλώσεις σε πανεθνικό επίπεδο κατά της αύξησης της φορολογίας στα καύσιμα για τρίτη συνεχή ημέρα


Ειδικές μονάδες της γαλλικής αστυνομίας για την καταστολή ταραχών έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που φορούν φωσφορίζοντα κίτρινα γιλέκα και προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των αστυνομικών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (Σανζ-Ελιζέ) κατά τη σημερινή τρίτη ημέρα εθνικής κινητοποίησής τους.
«Έχουμε κάνει περισσότερες από 107 συλλήψεις» δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ στον τηλεοπτικό σταθμό BFMTV και κάλεσε τους διαδηλωτές να διαδηλώνουν ειρηνικά.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως οργανώσεις της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς σχεδιάζουν να διεσδύσουν στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» κατά των αυξήσεων στη φορολογία των καυσίμων και του υψηλού κόστους ζωής.
Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν στο ύψος των Ηλυσίων Πεδίων. Γύρω στις 9 π.μ. (τοπική ώρα), διαδηλωτές επιχείρησαν να παραβιάσουν ένα σημείο ελέγχου στην πλατεία Ετουάλ προκαλώντας την απάντηση των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων.
Αφού διαλύθηκαν στην πλατεία της Αψίδας του Θριάμβου, οι διαδηλωτές, μερικοί από τους οποίους φορούσαν κουκούλες και μάσκες, κατέφυγαν στις γύρω λεωφόρους, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Σε μια απ' αυτές, στη λεωφόρο Μακ-Μαόν, κάδοι σκουπιδιών ανατράπηκαν και πυρπολήθηκαν στη μέση του οδοστρώματος.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Τζέι Ντι Βανς υποστήριξε ότι στην Ευρώπη απειλείται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης
Στο βαν επέβαιναν 16 άνθρωποι, εννέα εκ των οποίων ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας
Στο στόχαστρο του Προέδρου των ΗΠΑ και το Ιράν
Πώς κατάφεραν να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο να κάνουν τη δουλειά τους
Παρατηρητές διατυπώνουν επικρίσεις, προειδοποιώντας για πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων
Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον αποκλεισμό της από τις προεδρικές εκλογές
Για τρομοκρατική ενέργεια κάνει λόγο ο Έλον Μασκ
Προειδοποίησε πως θα υπάρξει αντίδραση ανάλογη με τις νομικές επιθέσεις εναντίον του Τραμπ
Δεν θα σταλούν στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζει το Υπουργείο Άμυνας
Η επόμενη μέρα μετά τον αποκλεισμό της από τις προεδρικές εκλογές του 2027
Σβήνουν οι ελπίδες για τους εγκλωβισμένους μετά τον φονικό σεισμό
Κλήθηκε να καταθέσει στο Κογκρέσο ο διάσημος σκηνοθέτης του «JFK»
Τεκτονική ωρολογιακή βόμβα με 300.000 νεκρούς
Καλεί την βρετανική κυβέρνηση να διασφαλίσει «τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του»
Η μαχητική επιστολή της στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Ανταμς για τα δικαιώματα των γυναικών
Έρχονται οι πρώτες κυρώσεις στο πλαίσιο του νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές
«Μου απομένουν τέσσερις μέρες ζωής», δηλώνει μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα
«Στην Ευρώπη έχετε φίλους από την Πολωνία ως την Ελλάδα»
Η σειρά τεσσάρων επεισοδίων βρίσκεται στην κορυφή του τοπ 10 του Netflix σε 80 χώρες παγκοσμίως
Τους είχε κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις - Τώρα ο Πούτιν τους περιγράφει ως «έμπιστους συμμάχους»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.