Trending Now

Αυτό είναι το «έξυπνο μπικίνι» (video)

Σε προειδοποιεί όταν πρέπει να βάλεις αντηλιακό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μετά την έξυπνη σίτα, ήρθε και το έξυπνο μπικίνι ή άλλιώς bikini connecte. Πόσο έξυπνο είναι; Αρκετά, αν σκεφτούμε ότι μας προειδοποιεί όταν πρέπει να ανανεώσουμε το αντιηλιακό στην επιδερμίδα μας. Την ιδέα είχε η εταιρία Spinali Design, η οποία δημιουργήθηκε από τη Μαρί Σπιναλί, ενώ υπολογίζεται ότι κόστος του όταν βγει στην αγορά θα κυμαίνεται από 150 έως 200 ευρώ.

Τι είναι, πώς λειτουργεί

Πρόκειται για μπικίνι (σε διάφορα σχήματα και χρώματα) που φέρει ένα μικρό αισθητήρα. Όταν η ηλιακή ακτινοβολία ξεπεράσει το όριο ασφαλείας, το μπικίνι στέλνει μήνυμα προειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο (με τη σχετική εφαρμογή) για ανανέωση του αντηλιακού ή μετακίνηση σε μέρος σκιερό.

Εφαρμόζεται, εκτός από το μπικίνι, και σε ολόσωμο μαγιό, λαμβάνει υπόψη τον τύπο του δέρματος κάθε γυναίκας (δηλαδή πόσο ευαίσθητο είναι στον ήλιο) και ανάλογα την προειδοποιεί με μεγαλύτερη ή μικρότερη καθυστέρηση. Ο αισθητήρας μπορεί να αφαιρεθεί από το μαγιό, ενώ είναι πλήρως αδιάβροχος. Η εταιρεία διαθέτει και μία «έξυπνη» πετσέτα παραλίας με ανάλογες ικανότητες, ενώ ετοιμάζει κι ένα «έξυπνο» παιδικό μαγιό, που θα προειδοποιεί τους γονείς ότι το παιδί τους «ψήνεται» στον ήλιο.