- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Την πιο ανέξοδη φράση η Λίζα την κρατούσε για μια στιγμή μεγάλη. Την έκανε πρόβες και πρόβες στον καθρέφτη. Σχεδόν την είχε καταφέρει έτσι ακριβώς όπως την ήθελε. Καθόλου πειστική, δηλαδή.
Συνεπής αυτός στο ραντεβού, χτύπησε το κουδούνι. Εκείνη άνοιξε. Μαλλιά αχτένιστα, lip gloss πασαλειμμένο, πουκάμισο ασιδέρωτο να κρέμεται πάνω της σαν ξένο και μισοφορεμένα εσώρουχα.
«Δεν είναι αυτό που νομίζεις», του είπε με ύφος τέτοιο που αν ένας από μηχανής εραστής ξεπρόβαλλε μπροστά του, αυτό θα ήταν έως και η φυσική των πραγμάτων συνέχεια.
Χαμογέλασε και της είπε «μην πατάς ξυπόλητη κάτω».
Η Λίζα ανέβηκε στις μύτες των ποδιών του, αυτός την κράτησε σφιχτά από τη μέση και πήγαν στην κουζίνα. «Θα σου φτιάξω κινέζικο» του είπε. «Θα το φάω» της απάντησε.
Στο μαγείρεμα εκείνη σε ρόλο κανονικής χαζοβιόλας. Σκυψίματα, αγγίγματα, βλέμματα, προκλήσεις.
«Έτοιμο! Να σερβίρω;» του είπε με νάζι, γλείφοντας με ικανοποίηση τα δαχτυλάκια της. Αυτός σηκώθηκε από την καρέκλα και όρθια σε στάση αναμονής όπως ήταν την άρπαξε στην αγκαλιά του. Τα πόδια της τύλιξαν τη μέση του την ώρα που η ζώνη του χαλάρωνε. «Αυτό που νομίζεις είναι», την ενημέρωσε στην πρώτη διείσδυση. Και ποιος το γαμεί το κινέζικο!
Σε κάθε περίπτωση... Υλικά για δύο
200 γρ. ρυζομακάρονα
½ κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτά κομμάτια
2 πιπεριές πράσινες, 2 κόκκινες και 1 κίτρινη κομμένες σε λεπτά κομμάτια
5-6 μανιτάρια από όποια ποικιλία (h Λίζα προτιμά τη σάρκα πορτομπέλο)
2 καρότα σε λεπτά κομμάτια
8 baby corns
ρίζες μπαμπού και φασολιών
κάρυ καυτερό
αλάτι-πιπέρι
σόγια σoς
σησαμέλαιο
Στο wok βάζω μια κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο και αφήνω να κάψει. Προσθέτω το κρεμμύδι. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά του προσθέτω τις γαρίδες καλά καθαρισμένες και αποφλοιωμένες. Ύστερα με διαφορά 3 λεπτών και διάφορα ανακατέματα με την ξύλινη κουτάλα, προσθέτω τα καρότα, τις πιπεριές, τα babycorns, τις ρίζες, τα μανιτάρια. Τα υγρά που θα προκύψουν από όλα αυτά τα λαχανικά θα είναι πολλά. Κάνω υπομονή μέχρι να εξατμιστούν και τέλος προσθέτω κάρυ –όσο πρέπει για να τον κάψω ελαφρά στα χείλη– ύστερα σόγια σoς, αλάτι και πιπέρι. Ο λόγος που προτιμώ τη σάρκα της ποικιλίας πορτομπέλο είναι γιατί βγάζει λιγότερα υγρά από την ποικιλία πλευρώτους. Μην ξεχαστείτε και προσθέσετε μπαχαρικά και σόγια σος πριν εξατμιστούν τα υγρά. Θα γίνουν όλα ένα και θα το χάσετε.
Εμβαπτίζω τα ρυζομακάρονα σε βραστό αλατισμένο νερό –που έχω αποσύρει από τη φωτιά– για τρία λεπτά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Βγήκα δυνατή μέσα από αυτό και έχω μόνο χαρά»
«Υπάρχει κίνδυνος να φανεί στημένο» ανέφερε
Οι λάτρεις της ταινίας του Τιμ Μπάρτον θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη διάσημη έπαυλη
Η viral αντίδραση και οι μπουνιές του παίκτη των Χόρνετς
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως στην Αθήνα
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Η Νεφέλη Μεγκ σχολιάζει την επικαιρότητα σε πρώτο και τελευταίο βαθμό
Τον τυλίγει προσεκτικά και τον βάζει στην τσάντα του
Ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το επιτυχημένο χιουμοριστικό account στα social media
Απασχόληση των παιδιών στο γήπεδο, τσεκ
Μια GenZ και ένας Millennial διαφωνούν για τα πάντα
Φωτογραφήθηκε με παίκτες της Μπαρτσελόνα
Πόσο θα δίνατε για μια νύχτα στο σπίτι της οικογένειας Μπάιερς;
«Αυτό που ακούω δεν μου αρέσει»
Κοστίζει 11 ευρώ και τυλίγεται με μεγάλη δυσκολία
«Πρέπει να διασκεδάσω τα παιδιά μου»
Οι σκηνές που μοιράζεται από τη ζωή στη φύση, με τις κατσίκες και το άλογό της, κάνουν τον γύρο του TikTok
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.