Trending Now

Πώς θα αντιδρούσες αν ένας άστεγος σού πρόσφερε λεφτά (video)

Το κοινωνικό πείραμα που έχει διχάσει την κοινή γνώμη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94841-190563.jpg

Πώς θα αντιδρούσες αν ένας άστεγος σού πρόσφερε ξαφνικά χρήματα; Θα τον προσπερνούσες; Θα τον έβριζες; Θα του έλεγες να κρατήσει για τον εαυτό του τα ψιλά ή θα τα δεχόσουν και θα έφευγες; Ο Yousef Saleh Erakat δοκίμασε να βρει μία απάντηση σε όλα αυτά τα υποθετικά σενάρια υποδυόμενος τον άστεγο σε έναν δρόμο του Λος Άντζελες. Κρατά ένα χαρτόνι που γράφει: «Κανείς δεν έγινε φτωχός προσφέροντας», κάθεται στο πεζοδρόμιο και περιμένει τους περαστικούς.

Οι αντιδράσεις είναι όλες αρνητικές πλην μίας. Κανείς δεν καταδέχεται τα χρήματα του επαίτη. Ένας τον βρίζει, ενώ ένας αυτοκινητιστής με Μερσεντές του λέει: «Το βλέπεις αυτό το αυτοκίνητο; Πρέπει να δουλέψεις για να το αποκτήσεις». Μόνο μία γυναίκα είναι κάπως πιο ανθρώπινη και λέει στον Yousef: «Τι θα έλεγες να κρατήσεις τα δικά μου για να με κάνεις να αισθανθώ πιο πλούσια σήμερα; Σε ευχαριστώ».

Το βίντεο έγινε viral αλλά οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι κατακρίνουν τον εμπνευστή της ιδέας επισημαίνοντας ότι το δείγμα των περαστικών είναι πολύ μικρό για την εξαγωγή συμπερασμάτων για την κοινωνία. Άλλοι πάλι δηλώνουν σοκαρισμένοι με το πόσο ακατάδεκτοι και καχύποπτοι έχουμε γίνει.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.