Trending Now

Βρες τη Νέσι με το Google Street (video, εικόνες)

81η επέτειος από την «εμφάνιση» του μυστηριώδους πλάσματος της Σκωτίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
94689-190225.jpg

Πέρασαν 81 χρόνια από την εμφάνιση της πρώτης φωτογραφίας που φέρεται να απαθανατίζει το μυστήριο πλάσμα που ζει στη λίμνη Νες της Σκωτίας και έχει γίνει ο θρύλος των Χάιλαντς. Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης Google τιμά το «τέρας του Λοχ Νες» στο σημερινό της doodle και παράλληλα προσφέρει την υπηρεσία Street View στους εναπομείναντες κυνηγούς της Νέσι.

Όταν οι χρήστες της υπηρεσίας Google Maps θέλουν να εξερευνήσουν μια περιοχή εμφανίζεται ένα κίτρινο ανθρωπάκι. Για την εξερεύνηση της λίμνης Λοχ θα εμφανίζεται το διάσημο τερατάκι. Η υπηρεσία τουρισμού της Σκωτίας VisitScotland πιστεύει ότι η νέα υπηρεσία του Google Street θα αναπτερώσει το ενδιαφέρον των τουριστών για τη θρυλική Νέσι και θα βοηθήσει τουριστικά την περιοχή.

image

Αναφορές για την ύπαρξη ενός τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο περίπου αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο, ο Άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό.

image

Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μία ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1932. Σύμφωνα με την επιστολή αυτή, ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα «άγνωστο είδος», όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα, όμως, αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν λίγο υπερβολική.

image

Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μία φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα ίσως την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο.

Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1995 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.

image

Η λέξη Λοχ ανήκει στην γλώσσα Gaelic, η οποία αποτελεί γλώσσα της κέλτικης φυλής και σημαίνει λίμνη. Νες ονομάζεται η λίμνη η οποία φιλοξενεί το μυστηριώδες αυτό πλάσμα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.