Trending Now

Το πείραμα με την κούπα του καφέ: έτσι προσλαμβάνουν στο εξωτερικό

Ένας εργοδότης αποκαλύπτει το κορυφαίο tip κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με υποψήφιους υπαλλήλους

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τι ρόλο μπορεί να παίξει μια κούπα με καφέ στην πρόσληψή μας στη δουλειά των ονείρων μας

Τώρα πια όλοι γνωρίζουν τα τρικ πρόσληψης ή όχι εργαζομένων σε εταιρείες όπως η Apple, η Amazon και άλλους κολοσσούς. Πόσοι όμως ποντάρουν στο πείραμα με μια κούπα του καφέ;

Όπως αποκάλυψε σε podcast ο επιχειρηματίας Trent Innes, ο οποίος είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της λογιστικής πλατφόρμας Xeno και πλέον επικεφαλής ανάπτυξης της SiteMinder, ο ιδιος εφαρμόζει αυτό το πείραμα στους ανθρώπους με τους οποίους κάνει συνέντευξη για να αποφασίσει εάν τους προσλάβει. Και αυτό το πείραμα περιλαμβάνει μια κούπα με καφέ.

Μιλώντας στο επιχειρηματικό podcast The Ventures, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πάντα θα σας πάω μια βόλτα σε μια από τις κουζίνες μας και με κάποιο τρόπο πάντα καταλήγετε να φεύγετε με ένα κάτι να πιείτε, μια κούπα καφέ ή τσάι συνήθως»

Ναι, αλλά τι δουλειά έχει το φλιτζάνι του υποψήφιου εργαζόμενου σε αυτό το πείραμα;

«Θα πάμε παρέα στο γραφείο, θα κάνουμε τη συνέντευξή μας και ένα από τα πράγματα που πάντα προσέχω είναι αν θέλει ο εργαζόμενος μετά τη συνέντευξη να πάει το άδειο ποτήρι του πίσω στην κουζίνα», εξηγεί ο Innes.

Ο επιχειρηματίας συνέχισε να εξηγεί ότι όλα έχουν να κάνουν με την προσαρμογή στην «εταιρική κουλτούρα» του γραφείου.

Το να παίρνεις το φλιτζάνι σου πίσω στην κουζίνα έχει να κάνει με τα μικρά πράγματα, με το να είσαι διακριτικός και να σέβεσαι τον κόπο των άλλων, εξηγεί.  

«Αν έρθετε στο γραφείο μια μέρα μέσα στην Xero, θα δείτε ότι οι κουζίνες είναι σχεδόν πάντα καθαρές και αστραφτερές και είναι πολύ μακριά από αυτή την έννοια του πλύνετε το φλιτζάνι του καφέ σας. Η ουσία βρίσκεται στο να βεβαιωθείτε ότι ο άνθρωπος απέναντί σας πραγματικά θα ταιριάξει στην κουλτούρα της εταιρείας και ότι θα αναλάβει όσα πραγματικά του αντιστοιχούν και φυσικά την ευθύνη της θέσης που θα του δοθεί, χωρίς να την κάνει μπαλάκι σε κάποιον άλλο συνάδελφο», εξηγεί.

«Μπορείτε να αναπτύξετε δεξιότητες, μπορείτε να αποκτήσετε γνώσεις και εμπειρία, αλλά στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από τη στάση, και η στάση για την οποία μιλάμε πολύ είναι η έννοια του “πλύνετε το φλιτζάνι του καφέ σας”», καταλήγει και μάλλον έχει δίκιο, αν θυμηθούμε όλες εκείνες τις κουζίνες γραφείων που έχουμε αντικρίσει κατά τη διάρκεια της εργασιακής μας ζωής...

Με στοιχεία από Unilad.com