Trending Now

Νιου Τζέρσεϊ: Συνελήφθη η TikToker που έσκιζε ελληνικές σημαίες

To περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Μάρτιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νιου Τζέρσεϊ: Συνελήφθη η TikToker που έσκισε ελληνικές σημαίες έξω από γυράδικο 

Συνελήφθη η TikToker που συγκέντρωσε εκατομμύρια views όταν έσκιζε ελληνικές σημαίες έξω από ελληνικό μαγαζί του Νιου Τζέρσεϊ νομίζοντας ότι είναι ισραηλινές.

Η 23χρονη Άμπερ Μάθιους κατηγορήθηκε για μεροληψία και εκφοβισμό την Τρίτη επειδή κατέστρεψε τις ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένες στην τέντα του Efi’s Gyro στο Νιου Τζέρσεϊ στις 11 Μαρτίου.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα τον Μάρτιο, αφού η ιδιοκτήτρια του γυράδικου Έφη Μιχάλη ανέφερε ότι μια άγνωστη γυναίκα πλησίασε την επιχείρηση και της κατέστρεψε σημαίες και διακοσμητικά φώτα, ενώ ούρλιαζε επανειλημμένα ότι «συντελείται γενοκτονία», ανέφερε η αστυνομία.

Οι Αρχές εξέτασαν πλάνα από κάμερες ασφαλείας και βρήκαν ότι η ύποπτη μία εβδομάδα πριν μοίραζε φυλλάδια για την υποστήριξη της Παλαιστίνης, αλλά δεν είχαν στοιχεία μέχρι που η Μάθιους δημοσίευσε το βίντεο.

Στο βίντεο η Μάθιους φαίνεται να ξεκρεμάει ελληνικές σημαίες έξω από το γυράδικο φωνάζοντας «ελευθερώστε την Παλαιστίνη, αυτό είναι γενοκτονία». Οι υπάλληλοι του ελληνικού εστιατορίου την παρακολουθούσαν έκπληκτοι χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται, ενώ λίγη ώρα αργότερα βγήκαν έξω και της εξήγησαν ότι αυτές είναι σημαίες της Ελλάδας, και στη συνέχεια η ίδια υποστήριξε ότι νόμιζε ότι ήταν του Ισραήλ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της New York Post, η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Έφη Μιχάλη, η οποία ήταν μόλις 18 ετών όταν άνοιξε το γυράδικο τον Ιούνιο του 2021, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η παράξενη επίθεση ήταν πραγματική αλλά ότι είχε συμβεί στις 11 Μαρτίου, χωρίς να υπάρχει προφανής λόγος για τον οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο μόλις τώρα.