Trending Now

Η Μελίνα Wolf άφησε τη Γερμανία για να ζήσει σε μια φάρμα της Μεσσηνίας

Οι σκηνές που μοιράζεται από τη ζωή στη φύση, με τις κατσίκες και το άλογό της, κάνουν τον γύρο του TikTok

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Melina Wolf

Μελίνα Wolf: Εγκατέλειψε τη Γερμανία και περιγράφει στο TikTok τη ζωή σε φάρμα της ελληνικής επαρχίας

O λογαριασμός της Μελίνας Wolf, η οποία μoιάζει με μια σύγχρονη Έυα στον Κήπο της Εδέμ, εμφανίστηκε τυχαία στην αρχική μου στο TikTok, με ένα βίντεο στο οποίο περιέγραφε τη ζωή σε φάρμα, μακριά από τη βαβούρα των μεγάλων αστικών κέντρων. Στην προσπάθειά μου να μάθω περισσότερα για την καθημερινότητά της –όνειρο πολλών ανθρώπων των πόλεων– ανακάλυψα πως η ίδια βρέθηκε, από τη Γερμανία, στην ελληνική επαρχία χάρη στον έρωτα. Έκτοτε ζει μια γαλήνια, αγροτική ζωή, σκηνές της οποίας μοιράζεται με τους ακολουθούς της στα social media, μέσω βίντεο που μετρούν δεκάδες χιλιάδες views.

«Έχω ρίζες ελληνογερμανικές. Το παρουσιαστικό μου έχει δυτική κληρονομιά, αλλά αποδεικνύεται πως το γαλανό μέρος της Ελλάδας έχει κερδίσει για τα καλά την ψυχή μου! Σήμερα ζω σε ένα αγροτόσπιτο, φτιαγμένο με πολλή αγάπη και απλότητα» λέει και συμπληρώνει:

 «Ως μόνιμη κάτοικος εξωτερικού μεγάλωσα και γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου στη θέση του ερωτικού μετανάστη βρέθηκε πριν αρκετά χρόνια η μητέρα μου, αλλά στη δική μου περίπτωση έχει συμβεί το αντίθετο! Πλέον κατοικώ μόνιμα σε μια όμορφη περιοχή της Μεσσηνίας, την οποία αγκαλιάζει ένα υπέροχο φυσικό τοπίο με θάλασσα, βουνό και μεγάλους ελαιώνες! Είχα την τύχη να βρεθώ και να κάνω οικογένεια με έναν άνθρωπο φυσιολάτρη. Μεγάλωσε σε αυτά τα μέρη και διατηρεί ενα όμορφο κτήμα στα σύνορα με το βουνό και με θέα το μαγευτικό Ιόνιο. Εδώ διατηρούμε μια μικρή φάρμα με οικόσιτα ζώα, όπως κοτούλες, κατσικάκια, ένα όμορφο άλογο, σκυλάκια και αρκετές γατούλες!» 

Τη ρωτάω, πώς είναι να ζεις μόνιμα σε φάρμα; «Άλλαξα τη ζωή μου. Άφησα πίσω την ένταση της μεγάλης πόλης, δούλευα ως μοντέλο, έχωντας σπουδάσει δασκάλα γερμανικών. Πλέον ζω σε έναν τόπο ευλογημένο, μαζί με τον μικρό μας γιο, σαν εκείνη την ωραία σειρά "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" – κάπως έτσι μπορώ να το περιγράψω. Κάθε μέρα φροντίζουμε τα ζώα μας, καθώς αυτά μας χαρίζουν τα αγαθά τους, όπως φρέσκα αυγά και γάλα από τις γίδες μας. Φροντίζουμε τον κήπο για τα λαχανικά μας και την καθαριότητα του μέρους. Όπως γίνεται στις περισσότερες οικογένειες, εργαζόμαστε ο καθένας στον τομέα του. Εγώ είμαι μαμά και νοικοκυρά προς το παρών και ο μπαμπάς στα κτήματα, και συγκεκριμένα στα ελαιόδεντρα απ' οπου και δημιουργούμε το δικό μας υπέροχο βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο!»

Μέσα από το TikTok η Μελίνα μάς ξεναγεί στη φάρμα και μοιράζεται καθημερινά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες με τα ζώα, το τάισμα, τη γέννα τους, τον καθαρισμό τους, τη συλλογή αυγών, το άρμεγμα, το πότισμα, το μαγείρεμα με προϊόντα από το μποστάνι, ακόμα και τις αγροτικές εγρασίες με το τρακτέρ. Κάθε εποχή έχει τη δική της ομορφιά. Οραματίζεται να μεταδώσει την αγάπη της προς τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής σε περισσόρους ανθρώπους, μέσα από ένα ενδεχόμενο πρότζεκτ αγροτουρισμού.

«Όλο αυτό με γοητεύει και έχω μοιραστεί κάποια βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μοιράζομαι όμορφες στιγμές και εικόνες από το κτήμα μας με τον κόσμο. Αυτό ίσως δίνει στον κόσμο μια ανάσα από τη φύση στην καθημερινότητα την οποία ζουν! Το πιο σημαντικό, που μας δίνει δύναμη και ελπίδα, είναι πως έχουμε την ευλογία να ξυπνάμε κάθε μέρα σε αυτόν τον τόπο, όπου τα κοτσύφια και τα αηδόνια τραγουδούν για εμάς και που ο χειμώνας μυρίζει καυσόξυλα στο τζάκι. Η άνοιξη έχει τις μελισσούλες που γυρνοβολάνε στα λουλούδια και τις λεβάντες μας, το καλοκαίρι φέρνει το γαλάζιο εμπρός μας και σε πέντε λεπτά κολυμπάμε. Το φθινόπωρο, λόγω της γοητείας της ελαιοκομιδής, έχει ως αποτέλεσμα ένα μείγμα συναισθημάτων, αλλά ο μόχθος και η κούραση όλης της χρονιάς επιβραβεύονται!

»Έχω μια επιθυμία, κάποια στιγμή να γίνει το κτήμα μας επισκέψιμος χώρος για το κοινό, με αγροτουριστική κουλτούρα. Ο επισκέπτης θα μπορούσε να γευτεί έστω για λίγο τη μαγεία της καθημερινότητάς μας, να δει τους προικισμένους ελαιώνες μας, να γευτεί τα εδέσματα από τα φρέσκα προϊόντα μας και τα παιδιά να έχουν τη χαρά να ταΐζουν, να αγγίζουν και να ενημερώνονται για τα ζωάκια της φάρμας. Τα ερεθίσματα αυτά θα τα ενθαρρύνουν να σέβονται και να αγαπούν τη φύση και τις αξίες που διδάσκει η μητέρα γη!»

Melina Wolf

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.