Trending Now

Όχι τάφος, αλλά ένα γιγαντιαίο κουκλόσπιτο

Όταν η κόρη του πέθανε, εκείνος αποφάσισε ότι της άξιζε κάτι άλλο από ένα παγερό μνημείο

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο τάφος ενός μικρού κοριτσιού και η ιστορία πίσω από τον θάνατό του 

Σε ένα νεκροταφείο στην αγροτική Αλαμπάμα των ΗΠΑ βρίσκεται ο τάφος ενός μικρού κοριτσιού - αλλά δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη μαρμάρινη επιγραφή, αλλά για ένα γιγαντιαίο κουκλόσπιτο που αντέχει στο σημείο εδώ και σχεδόν έναν αιώνα. Για τη μικρή Nadine Earles, η ζωή ήταν σύντομη. Γεννήθηκε και πέθανε στη μικρή πόλη Lanett πριν προλάβει να γίνει 5 ετών.

Ο θάνατός της βύθισε την οικογένειά της σε βαρύ πένθος, μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα του 1933, πριν το κοριτσάκι γιορτάσει τα 5α του γενέθλια. Το μόνο που ήθελε η Nadine για τις γιορτές ήταν ένα κουκλόσπιτο που να χωρά όλες τις κούκλες της, όμως, δεν κατάφερε να κρατήσει ποτέ στα χέρια της αυτό το δώρο. Το παιδί πέθανε από διφθερίτιδα στις 18 Δεκεμβρίου του 1933.  Ο πατέρας του κοριτσιού Julian Earles μην αντέχοντας το ότι το κοριτσάκι της οικογένειας δεν κατάφερε να χαρεί το δώρο της, έχτισε ενα πραγματικό κουκλόσπιτο – μνημείο για το πρόωρα χαμένο παιδί του, πολύ κοντά στον τάφο του κοριτσιού. 

Χρειάστηκαν 18 μήνες για να φτιαχτεί αυτό που θα χάριζε την απόλυτη χαρά στη μικρή: στα πέμπτα γενέθλιά της, στις 3 Απριλίου 1934, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κουκλόσπιτο για να σταθεί στο πένθος του ζευγαριού που έχασε το παιδί του.

Στο εσωτερικό του γιγαντιαίου κουκλόσπιτου είχαν τοποθετηθεί προσωπικά αντικείμενα της μικρής Nadine, όπως ένα καροτσάκι, το καρεκλάκι της, το ξύλινο κουκλόσπιτο που αρχικά της είχε αγοράσει ως δώρο ο πατέρας της και κάποια παιχνίδια ακόμα. Προσωπικά αντικείμενα του παιδιού βρίσκονται επίσης και στο πραγματικό σημείο στο οποίο τάφηκε, ενώ και στην ταφόπλακα είχαν τοποθετηθεί κούκλες.

Ο Julian συντηρούσε τον τάφο μέχρι το θάνατό του το 1976, ενώ η μητέρα της Nadine, Alma, έκανε το ίδιο μέχρι που πέθανε το 1981. Και οι δύο τάφοι τους βρίσκονται δίπλα στο ίδιο το κουκλόσπιτο. Μετά τον θάνατο και των δύο γονέων της Nadine, ο τάφος περιήλθε στο δημοτικό συμβούλιο του Lanett, το οποίο τον διατηρεί μέχρι σήμερα ως τοπικό ιστορικό ορόσημο. Για τους ντόπιους, έχει γίνει κάτι που εμπλέκεται στις ετήσιες γιορτές, με δώρα που αφήνουν για τη Nadine τα Χριστούγεννα και δωρεές για τις οικογένειες που έχουν περισσότερη ανάγκη στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα, μια φωτογραφία του ολοκληρωμένου γιγαντιαίου κουκλόσπιτου παραμένει μέσα στο ίδιο το κτίριο, με την οικογένεια και τους φίλους της Nadine να στέκονται μπροστά του για να γιορτάσουν την οδυνηρή στιγμή την ημέρα που θα ήταν τα πέμπτα γενέθλιά της.

Το τοπόσημο έγινε ξανά viral, όταν κάποιος αποφάσισε να αναρτήσει βίντεο με το αιωνόβιο κουκλόσπιτο στο Tik Tok και τότε αποκαλύφθηκε η τραγική ιστορία που κρυβόταν πίσω από όλο αυτό.

Με στοιχεία από Mausoleums.com., Ladbible.com