Trending Now

Info diet: Ο Ανδρουλάκης νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ευχαρίστησε άραγε την Beyonce;

Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη

Σταυρούλα Παναγιωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 932
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Info-diet: Τα συν και πλην της εβδομάδας 10 - 16 Οκτωβρίου 2024 από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη.

[ + ]
Ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ
Ευχαρίστησε άραγε την Beyonce;

ΣΟΦΙΑ ΣΦΥΡΗ
Η σκηνοθέτρια της καρδιάς μας. Με δύο ταινίες μικρού μήκους, τη «Ζαμπέτα» το 2021 και το «Σπίτι» φέτος, ξεχώρισε και απέσπασε σημαντικά βραβεία και για τις δύο. Για την πρώτη το βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και για τη δεύτερη την ασημένια Αθηνά στις Νύχτες Πρεμιέρας. Διαμαντάκι!

ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 2024 ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΣΑ ΧΑΝ ΓΚΑΝΓΚ
«(…) Η γυναίκα μου ήταν λιγομίλητη. Σπάνια απαιτούσε κάτι από μένα και ποτέ της δεν έδειχνε ενοχλημένη, όσο αργά κι αν γύριζα στο σπίτι… Όση ώρα εγώ έβλεπα τηλεόραση και χασομερούσα με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, εκείνη κλειδαμπαρωνόταν στο δωμάτιό της… Μόνο την ώρα του φαγητού άνοιγε την πόρτα, έβγαινε από το δωμάτιό της και ετοίμαζε τα πάντα χωρίς να ανταλλάξουμε ούτε μια κουβέντα… Από την άλλη, ήμουν ευγνώμων γιατί με κούραζε και μόνο η ιδέα των γυναικών που αρκετές φορές την ημέρα παίρνουν τηλέφωνο… γκρινιάζουν και φωνάζουν και προκαλούν συζυγικούς καβγάδες». (Απόσπασμα από το βιβλίο της «Η χορτοφάγος», αυτό το λαμπρό έργο που δεν αφήνει τίποτε όρθιο, εκδ. Καστανιώτη)

ΔΥΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αυτή τη στιγμή που γράφω, δύο Νόμπελ περπατούν στους δρόμους της Αθήνας: Ο καθηγητής Ντάρον Ατζέμογλου (Νόμπελ Οικονομίας 2024), που βρίσκεται στο Καβούρι στο συνέδριο του Economist, και ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ (Νόμπελ Οικονομίας 2001), που βρίσκεται στην Πανεπιστημίου για την Τελετή Αναγόρευσης σε επίτιμο Διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Και μόνο που το γράφω συγκινούμαι.

[ - ]
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!
Μειώσεις διοδίων στην Αττική Οδό. Από 2,80 σε 2,50 η διαδρομή. Βαθιά ανάσα για τον κάθε πολίτη.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
«Α, έγινε μείωση των διοδίων. Ας ανεβάσουμε λίγο τις τιμές».

AΠΟΡΙΑ
Αυτή την περίφημη πινακίδα σε κάποια παρκάκια που προειδοποιεί: «Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε σκυλιά που οδηγούν τυφλούς», ποιοι περιμένουν να τη διαβάσουν; Τα σκυλιά ή οι τυφλοί;

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ FILLERS
Γυναίκες, σχετικά λίγοι ακόμα άνδρες, αλλά και διαφορετικότητες που χτυπάνε fillers και μοιάζουν όλοι ίδιοι: φρύδια στένσιλ σε μόνιμη έκπληξη και χείλια φουσκωτά, έτοιμα να επιπλεύσουν σε θάλασσες και πισίνες.

ΑΝΝΑ, ΝΑ ΕΝΑ ΜΗΛΟ!
«Είχα σχέση με τον Γιώργο Νταλάρα, δεν θέλαμε να γίνει γνωστό γιατί τότε ήταν με τη Βέρα Κρούσκα», δήλωσε η Μαρία Ιωαννίδου. Μ’ ένα σμπάρο, δυο οικογενειακές πλαγιομετωπικές!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΓΚΑΣ
«Διατηρείτε την Αθήνα καθαρή. Πετάτε τα σκουπίδια σας στον Λιάγκα». (Σύνθημα σε τοίχο)