Trending Now

Info diet: Εκλογές προέδρων κομμάτων, το νέο «Survivor»

Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη

Σταυρούλα Παναγιωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 931
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Info-diet: Τα συν και πλην της εβδομάδας 2 - 9 Οκτωβρίου 2024 από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη.

[ + ]
THE
SECOND WOMAN
Θα περάσουν πολλά χρόνια για να κάνω overcome αυτή την παράσταση με την οποία η Στέγη άνοιξε την καλλιτεχνική της σεζόν. Once in a lifetime.
ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΓΟΥΛΙΩΤΗ
Μόνο ευγνωμοσύνη σ’ αυτή τη γυναίκα-ηθοποιό-πολεμική μηχανή (μ’ αυτή τη σειρά) του ελληνικού θεάτρου. Ο 24ωρος μαραθώνιος του «Second Woman» ήταν ό,τι πιο καλαίσθητο, ευφρόσυνο, ξεσηκωτικό, ευδαιμονικό, εθιστικό, διαολεμένα όμορφο, έχω δει ποτέ μου σε θεατρική σκηνή. Λυπάμαι που θα απογοητεύσω πολλούς, αλλά οι κορυφαίοι ηθοποιοί του σήμερα είναι πολύ καλύτεροι από τους κορυφαίους ηθοποιούς του χθες.
MΑΤΟΥΛΑ ΖΑΜΑΝΗ
«Je m’en fous»
Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Αν θέλετε να τη δείτε, περάστε την Παρασκευή από την γκαλερί Ζουμπουλάκη (Κριεζώτου 6, Κολωνάκι, μετά τις 6 το απόγευμα)
ΠΑΪΔΑΚΙΑ
Μου λένε ότι το καλύτερο αρνίσιο παϊδάκι (εκτός χωριού) το ψήνει ο Άρης Βεζενές στη νέα του ταβέρνα με το όνομα Μανάρι. Δεν έχω καταφέρει μέχρι σήμερα να κλείσω τραπέζι, μόλις το πετύχω θα επανέλθω. (στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
-Μπαμπά, ήθελες αγόρι ή κορίτσι;
-Να περάσω καλά ήθελα...

[ - ]
ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Το νέο «Survivor».
ΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΠΤΟΠ
Δουλεύουν από καφετέριες, καταναλώνοντας μόνο έναν καφέ και κρατώντας το τραπέζι όλη τη μέρα. Πολλά café σε πόλεις του εξωτερικού έχουν αρχίσει να βάζουν χρονικό όριο στους ψηφιακούς νομάδες.
Ο P.DIDDY ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ
Αφού τα λένε όλα στα τραγούδια και στα βίντεο κλιπ τους, γιατί πέφτουμε από τα σύννεφα;
ΝΕΟ ΑΓΧΟΣ
«Θα βρω εγκαίρως σταθμό φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ή θα μείνω από μπαταρία και θα σπρώχνω;»
ΜΙΚΡΑ, «ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ», ΟΦ-ΜΠΡΟΝΤΓΟΥΕΪ ΘΕΑΤΡΑ
Κάθεσαι σε έναν ξύλινο πάγκο σαν κατηγορούμενος και οι ηθοποιοί σε «μίνιμαλ σκηνικό» (μια καρέκλα) παίζουν σε απόσταση αναπνοής από εσένα που εύχεσαι απεγνωσμένα να κάνουν διάλειμμα για να φύγεις (δεν γίνεται φυσικά).
ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
- Έχασες.
- Όχι, απλά δεν κέρδισα.