Trending Now

Γιατί να καπνίσεις στο Καλλιμάρμαρο;

Γράφτηκαν πολλά για το σκουπιδομάνι στο Καλλιμάρμαρο – και είναι όλα σωστά

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γόπες και κουτάκια μπίρας στο Καλλιμάρμαρο – πόση ματαίωση...

Πολλοί χάρηκαν τη μεγάλη συναυλία της Άννας Βίσση στο Καλλιμάρμαρο το Σάββατο που μας πέρασε. Κάποιοι έμειναν παραπονεμένοι, καθώς ναι μεν πλήρωσαν, αλλά ήταν τέτοια η προσέλευση του κόσμου που έμειναν να παρακολουθούν την Απόλυτη αποκλειστικά από τα video wall. Κάποιοι υποψιάστηκαν το πώς θα κατέληγε όλο αυτό και φυσικά εννοούμε το σκουπιδομάνι που άφησαν πίσω τους οι φανς. Και όλοι συμφωνούμε πως αυτό πρέπει να σταματήσει. Πώς το Καλλιμάρμαρο δεν αντέχει τέτοιες συμπεριφορές.

Και επίσης μια απορία: γιατί πρέπει να καπνίσει κανείς στο Καλλιμάρμαρο; Μας αρέσει το θέαμα με όλες αυτές οι γόπες στα βίντεο του Tik Tok μετά από μία συναυλία που ένωσε τόσους ανθρώπους; Τόσα κουτάκια μπίρας πεταμένα; Τόσες σακούλες από σνακς; Ναι, το να πηγαίνεις σε μία συναυλία δεν είναι εύκολη υπόθεση: σημαίνει ώρες ορθοστασίας, πολυκοσμία, μπορεί και πείνα και δίψα και χαρμάνιασμα. Υπήρχε και η εναλλακτική του να πάρει ο καθένας μια σακουλίτσα σκουπιδιών για να μην αφήσει πίσω του το δικό του προσωπικό χάος. Υπήρχε και η εναλλακτική απλώς να περάσουμε καλά, χωρίς τσιγάρο και ποτό. Όχι, ε;

Από προχθές κάποιοι κατηγορούν τους διοργανωτές. Κάποιοι τους ανθρώπους που δουλεύουν στο Καλλιμάρμαρο. Και προχωρούν στη γνωστή ρητορική περί «ατομικής ευθύνης» που οι πολίτες την έχουν βαρεθεί. Ε, ίσως πρέπει να την ξαναθυμηθούν. Τα ίδια ακριβώς κάνουμε το καλοκαίρι στις παραλίες, τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν μέσα σε κέντρα διασκέδασης, τα ίδια ακριβώς πράττουμε και στους δημόσιους χώρους – και είναι δικοί μας, όσο είναι και των άλλων. Και η ντροπή δική μας είναι και η ανύπαρκτη παιδεία επίσης. Ας το ξανασκεφτούμε.