Trending Now

OnlyFans: Τόσα βγάζει σε μια μέρα ο ιδιοκτήτης του

Εξωφρενικά ποσά σε ημερήσια βάση για τον ιδιοκτήτη του OnlyFans

Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το OnlyFans, ένα μικρό χρυσωρυχείο για τον ιδιοκτήτη του

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει –ακόμα και σε καιρούς μειωμένης επισκεψιμότητας- την επιδραστικότητα και κυρίως την οικονομική επιτυχία των social media. Επίσης, καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το ότι πλέον ένας ολοένα και αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων ζει από τις αναρτήσεις του στο Instagram, στο X, στο Facebook, ακόμα και στο απολύτως αμφιλεγόμενο OnlyFans.

Η πλατφόρμα που ουκ ολίγες φορές μέσα στα προηγούμενα χρόνια έχει επικριθεί τόσο για το περιεχόμενό της όσο και για το είδος των υπηρεσιών που προσφέρει στους χρήστες της, γνωρίζει μία μάλλον... ασταμάτητη ανάπτυξη, κάτι που εκτός από τους content creators, κάνει πλούσιο και τον ιδιοκτήτη του OnlyFans, τον ουκρανό επιχειρηματία Λέονιντ Ραντβίνσκι.

Ως γνωστόν, το OnlyFans είναι μία πλατφόρμα που επιτρέπει στα άτομα που εγγράφονται ως δημιουργοί περιεχομένου να ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο με απόλυτα σαφή σεξουαλικό χαρακτήρα. Με τη σειρά τους, δημιουργούν μια κοινότητα όπου οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν μια συνδρομή για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Ο Ραντβίνσκι αγόρασε την πλατφόρμα το 2018 και έκτοτε οι συνδρομές που έχουν γίνει προς το OnlyFans απλώς δικαιώνουν σε καθημερινή βάση την επιλογή του, καθώς ένα μεγάλο μέρος αυτών των συνδρομών ρέει απευθείας προς την τσέπη του ή για να είμαστε πιο ακριβείς προς τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Τα οικονομικά αρχεία δείχνουν ότι η μητρική εταιρεία της OnlyFans, η Fenix International, κατέβαλε στον Ραντβίνσκι μέρισμα ύψους 472 εκατομμυρίων δολαρίων το 2023, επιπλέον ενός άλλου μερίσματος ύψους 338 εκατομμυρίων δολαρίων το ίδιο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κερδίζει περίπου 1,2 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα από την πλατφόρμα, ενώ μόνο τα τελευταία χρόνια, τα αρχεία δείχνουν ότι έχει λάβει το εντυπωσιακό ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μερίσματα και το Forbes εκτιμά την καθαρή του αξία στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η τεράστια περιουσία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα που παράγει το OnlyFans. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα αναρωτηθούμε γιατί πάει τόσο καλά αυτή η πλατφόρμα, η απάντηση βρίσκεται λίγο παραπάνω σ’ αυτές εδώ τις γραμμές.

Με πληροφορίες από Forbes