Trending Now

Το απολαυστικό βίντεο Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γενειάδας

«Μου τραβάς ξούρισμα; Όχι γιατί δεν έχω αλωνιστική», σε φοβερές σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φίνος Φιλμ: Το βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας - «Μου τραβάς ξούρισμα; Όχι γιατί δεν έχω αλωνιστική», σε φοβερές σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο

Με ένα βίντεο-μίξη απολαυστικών στιγμών από τον ελληνικό κινηματογράφο, η Φίνος Φιλμ τίμησε τη μέρα που είναι αφιερωμένη στη γενειάδα.

Στο βίντεο της Φίνος Φιλμ βλέπουμε στιγμιότυπα από ταινίες με Κώστα Χατζηχρήστο, Κώστα Καζάκο, Κώστα Βουτσά, Ντίνο Ηλιόπουλο και Λάμπρο Κωνσταντάρα, που έχουν αναφορές σε μούσια και ξύρισμα.

«Σεβασμός στην γενειάδα σήμερα με σκηνές από 17 ταινίες της Φίνος Φιλμ!»

Παγκόσμια Ημέρα Γενειάδας

Η ετήσια εορτή μουσάτων και γενειοφόρων, που διεξάγεται το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Στόχος του εορτασμού είναι η προώθηση και η ανύψωση του κοινωνικού κύρους της γενειάδας.

Ανήμερα της Παγκόσμια Ημέρας Γενειάδας (World Beard Day), το ξύρισμα δεν είναι επιτρεπτό, καθώς θεωρείται δείγμα ασέβειας προς τους γενειοφόρους. Στο Ντάσμποργκ της Σουηδίας, όποιος δεν έχει γενειάδα εξοστρακίζεται από την πόλη και αναγκάζεται να περάσει όλο το 24ωρο στο παρακείμενο δάσος. Οι γενειοφόροι, που είναι οι κυρίαρχοι στην πόλη, καίνε ομοιώματα αγαπημένων τους προσώπων, που επιμένουν να είναι «άτριχοι».

Με πληροφορίες από Φίνος Φιλμ και σαν σήμερα