Trending Now

Τα τρία χειρότερα πράγματα που μπορείς να φας για πρωινό

Γιατρός ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε για το (πραγματικά θρεπτικό) πρωινό

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όχι δεν είναι το καημένο το τοστάκι ούτε ο πρωινός καφές

Μέσα στα χρόνια έχουμε ακούσει και διαβάσει τα πάντα αναφορικά με το τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα καλό πρωινό.

Κάποιοι επιστήμονες λένε ότι μας είναι απαραίτητο, κάποιοι επιμένουν ότι βοηθάμε τη λειτουργία του σακχάρου μας, όταν το παραλείπουμε. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και εκείνοι που απλώς καταρρίπτουν μύθους αναφορικά με το «τι» συνιστά ένα πραγματικά θρεπτικό πρωινό και ποια τρόφιμα και επιλογές καλό είναι να αποφεύγουμε.

Ένας από αυτούς είναι και ο δρ Dan Sullivan, o οποίος σε σχετικό του βίντεο στο Tik Tok μόλις έβγαλε... ακατάλληλες τις μισές –και παραδοσιακές- επιλογές μας για πρωινό γεύμα.

Σύμφωνα με τον γιατρό, η Νο1 ακατάλληλη επιλογή είναι ο χυμός πορτοκαλιού..! Ο λόγος; Σύμφωνα με τον δρ Sullivan το να πίνεις χυμό πορτοκαλιού με το πρωινό σου φαίνεται τόσο «σωστό» και υγιεινό, ωστόσο στην πραγματικότητα, ο χυμός πορτοκάλι «περιέχει σχεδόν όλη τη ζάχαρη χωρίς πολλές ή καθόλου φυτικές ίνες».

Ο ίδιος προειδοποιεί ειδικά γι’ αυτή την επιλογή, καθώς όπως λέει η κατανάλωση χυμού από πορτοκάλι νωρίς το πρωί χωρίς να συνοδεύεται από φαγητό, μπορεί να προκαλέσει «μια αύξηση του σακχάρου στο αίμα και μια κατάρρευση λίγο αργότερα».

.Το δεύτερο στη λίστα του γιατρού είναι κάτι που επιλέγουν πολλοί για το πρωινό τους γεύμα, όπως και για των παιδιών τους, και αυτό δεν είναι άλλο από τα δημητριακά. «Τα περισσότερα δημητριακά περιέχουν τόνους επεξεργασμένων και απλών υδατανθράκων. Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας υδατανθράκων χωρίς επαρκείς πρωτεΐνες ή λιπαρά είναι μια συνταγή για ανισορροπία του σακχάρου στο αίμα», εξηγεί ο ίδιος.

Τι άλλο; Στο Νο3 της λίστας του γιατρού βρίσκονται τα smoothie φρούτων, τα οποία μπορεί να φαίνονται μία υγιεινή επιλογή για να αρχίσουμε τη μέρα μας, όμως, «δεν περιέχουν καθόλου πρωτεΐνες και έχουν πολύ λίγα λιπαρά». Όπως εξηγεί, χρειαζόμαστε αυτά τα δύο πράγματα «για την εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα» καθώς και «για τη σταθεροποίηση της ενέργειας και τη βελτίωση της λειτουργίας του εγκεφάλου».

Ωραία, λοιπόν. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να τρώμε άφοβα το πρωί; Ο γιατρός φαίνεται να εμπιστεύεται τα αυγά, με κάθε πιθανό τρόπο, αλλά η συμβουλή του, δυστυχώς, δεν φαίνεται να καλύπτει όσους δεν συμπαθούν το συγκεκριμένο τρόφιμο ή για λόγους υγείας δεν μπορούν να το καταναλώνουν συχνά.

Πηγή: ladbible.com