Trending Now

Ταξιτζής στη Θεσσαλονίκη τα έκανε όλα λάθος - Έκλεισε τον δρόμο σε ασθενοφόρο και έγινε viral

Απίστευτο κι όμως... ελληνικό - Δείτε το βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ταξιτζής έκλεισε τον δρόμο σε ασθενοφόρο και έγινε viral
Θεσσαλονίκη: Ταξιτζής έκλεισε τον δρόμο σε ασθενοφόρο και έγινε viral © Screenshot/ Action24

Έλληνας ταξιτζής έκλεισε τον δρόμο σε ασθενοφόρο και έγινε viral - Τα συνεχόμενα λάθη του που εμπόδισαν τη διέλευση του ασθενοφόρου

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με πρωταγωνιστή έναν ταξιτζή στη Θεσσαλονίκη. To συγκεκριμένο βίντεο έχει γίνει viral για τους λάθος λόγους, καθώς δείχνει όσα δεν πρέπει να κάνει κάποιος είτε είναι επαγγελματίας, είτε οδηγός ΙΧ στους δρόμους.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ταξιτζής δεν παραχώρησε άμεσα προτεραιότητα σε όχημα άμεσης επέμβασης, στην προκειμένη περίπτωση ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ οι συνθήκες του το επέτρεπαν.

Συγκεκριμένα, αντιλήφθηκε αρκετά αργά ότι το ασθενοφόρο τον πλησίασε, με αποτέλεσμα να επιβραδύνει ο ίδιος το όχημά του έχοντας ακριβώς πίσω του το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα αντί να το βοηθήσει να φύγει στον ανοιχτό δρόμο, να το καθυστερήσει.

Όταν η άλλη λωρίδα στο δρόμο απελευθερώθηκε ο επαγγελματίας οδηγός, αντί να αφήσει το ασθενοφόρο να τον προσπεράσει, άλλαξε λωρίδα, προκαλώντας νέα καθυστέρηση στο δρομολόγιο του ασθενοφόρου.

Δείτε το βίντεο:

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d3t20fpr92l5)

Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ. για τα ασθενοφόρα

Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ., οι οδηγοί υποχρεούνται να αφήνουν χώρο, κινούμενοι προς τα δεξιά της οδού, για να διέλθει το όχημα άμεσης επέμβαση, ενώ αν υπάρχει περίπτωση ανάγκης οφείλουν να σταματήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν διευκολύνουν την κίνηση του οχήματος άμεσης επέμβασης (περιπολικό, ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό), τότε είναι αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο και 5 βαθμούς ποινής στο point system του οδηγού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.