Trending Now

Zara: Ο λόγος για τον οποίο αναγκάστηκε να αποσύρει μπλουζάκι

Η ανακοίνωση της εταιρείας για το συμβάν

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιατί τα Zara απέσυραν μπλουζάκι
© Unsplash

Πώς ο κολοσός Zara αναγκάστηκε να αποσύρει ρούχο και να ζητήσει συγνώμη μέσω ανακοίνωσης

Ο κολοσός fast fashion Zara αναγκάστηκε να αποσύρει ένα παιδικό μπλουζάκι, όταν προέκυψαν παράπονα για «άρρωστα σεξουαλικά υπονοούμενα τυπωμένα σε ένα ρούχο για παιδιά»...

Το συγκεκριμένο μπλουζάκι και αυτό που ήταν τυπωμένο πάνω του έγινε viral, όταν μία χρήστρια του TikTok αποφάσισε να αναδείξει το θέμα. Ο λόγος για την chaos.to.sanity, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Laura Wilson, και με το βίντεο που ανάρτησε κατάφερε να προκαλέσει αναστάτωση στους γονείς – πόσω μάλλον αυτούς που είχαν ήδη αγοράσει τη συγκεκριμένη μπλούζα για τα παιδιά τους από κάποιο κατάστημα Zara.

Μιλώντας στη New York Post, η Wilson είπε ότι όταν ανακάλυψε το πουκάμισο σε ένα κατάστημα Zara στο Ηνωμένο Βασίλειο, και αυτό που αντίκρισε –αλλά και ο συνειρμός που της δημιούργησε η στάμπα- την έκανε να «αισθανθεί σωματικά άρρωστη» και ήταν «εντελώς περιττό και ακατάλληλο». «Δεν είμαι από εκείνες που είναι υπερβολικά ευαίσθητες όσον αφορά τα ρούχα, αλλά ήμουν στο Zara τις προάλλες και αυτό ήταν στο τμήμα για κορίτσια», είπε η Wilson στο βίντεό της.

«Απλά περιμένετε μέχρι να δείτε το πίσω μέρος», ακούγεται να λέει.

Στο μπροστινό μέρος της μπλούζας μπορείτε να δείτε τις λέξεις: «The Strawberry: Μια μικρή έκρηξη γλυκιάς χαράς», καθώς και τη φράση “το τέλειο σνακ” στη μία πλευρά της μπλούζας.

Η ίδια συνέχισε: «Αν το έχετε αγοράσει αυτό για το παιδί σας, χρειάζεστε σοβαρές κουβέντες με τον εαυτό σας, κατά τη γνώμη μου. Είμαι τόσο σοκαρισμένη».

@chaos.to.sanity

If you think this is wrong - please let me know so i don’t feel crazy… is this wrong? Or not? Personally, I’m disgusted - who is buying this t-shirt for their child?!! #zara #disgusted #foryou #fyp #fypviralシ #makethisviral

♬ original sound - LJ🪬

Ναι, αλλά το πρόβλημα ποιο ήταν;!

Στη συνέχεια, η Wilson γύρισε την άλλη πλευρά της μπλούζας και έδειξε ότι έδειχνε την εικόνα μιας φράουλας κομμένης στη μέση και τις λέξεις από κάτω που έγραφαν: «Take A Bite» (μτφρ.: Πάρε μια δαγκωνιά).

Η μπλούζα συνέχιζε με εισαγωγικά: «Μια έκρηξη γλυκιάς απόλαυσης. Αποτελεί το τέλειο καλοκαιρινό σνακ».

Η Wilson συνέχισε να επικρίνει το υπονοούμενο που κατά την άποψή της έκρυβε το μπλουζάκι: «Μόνο εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν είναι εντάξει; Δεν θα έβαζα ποτέ τα κορίτσια μου να φορέσουν αυτό το μπλουζάκι. Θεωρώ ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος σε κοινή θέα».

Η Wilson έβαλε μάλιστα και λεζάντα στο TikTok: «Αν νομίζετε ότι αυτό είναι λάθος - παρακαλώ ενημερώστε με για να μην αισθάνομαι τρελή... είναι αυτό λάθος; Ή όχι; Προσωπικά, έχω αηδιάσει - ποιος αγοράζει αυτό το μπλουζάκι για το παιδί του;!!!».

Φαίνεται ότι δεν ήταν μόνο η Γουίλσον, καθώς οι άνθρωποι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν ότι ήταν εξίσου κατάπληκτοι με το υπονοούμενο που ήταν τυπωμένο σε ένα μπλουζάκι για παιδιά.

Σύμφωνα με τον Independent, η εταιρεία έχει πλέον ζητήσει συγγνώμη και έχει αφαιρέσει το συγκεκριμένο ρούχο από το τμήμα παιδικών των καταστημάτων της.

«Δεν υπήρχε καμία πρόθεση η χρήση της λέξης «σνακ» σε αυτό το μπλουζάκι να υπονοήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από την παραδοσιακή σημασία της λέξης, όπως αποδεικνύεται από την εικόνα μιας φράουλας στο ρούχο», ανέφερε η ανακοίνωση της εταιρείας.

«Ωστόσο, τώρα καταλαβαίνουμε ότι ορισμένα άτομα ερμήνευσαν τον όρο διαφορετικά. Ως εκ τούτου, αφαιρέσαμε το μπλουζάκι από τα καταστήματα και την ιστοσελίδα μας».

Με πληροφορίες από Independent, New York Post

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.