Trending Now

Σαουδάραβας συνέδεσε 444 κονσόλες σε μια τηλεόραση και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Ποιο είναι όμως το μυστικό της επιτυχίας στον «ναό» του gaming;

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ρεκόρ Γκίνες: Συνέδεσε 444 κονσόλες σε μία τηλεόραση - Η συλλογή του έχει τα πάντα, από την πρώτη κονσόλα παιχνιδιών μέχρι και σπάνια «κομμάτια» όπως το Super A'Can

Για τον Σαουδάραβα Ibrahim Al-Nasser το gaming δεν είναι απλά διασκέδαση! Ο λάτρης των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, έχει εκατοντάδες κονσόλες στη συλλογή του και 444 από αυτές του χάρισαν τον τίτλο του ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες για τις περισσότερες κονσόλες παιχνιδιών που είναι συνδεδεμένες σε μία μόνο τηλεόραση.

Η ερώτηση όμως είναι μία. Πόσες θύρες HDMI έχει η τηλεόραση; Και εδώ έρχεται ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Γκίνες που είναι απόλυτος επαγγελματίας όταν πρόκειται να κάνει συνδέσεις μεταξύ της τηλεόρασής του και των κονσολών.

Το μυστικό της επιτυχίας για το Ρεκόρ Γκίνες; Ένα αρχείο Excel 

Οι κονσόλες είναι τόσες πολλές, επομένως έχει φτιάξει ένα Excel αρχείο, το οποίο του λέει αναλυτικά ποιο «κουμπί» θα πρέπει να πατήσει αν θέλει να παίξει κάποια συγκεκριμένη κονσόλα, καθώς όλες είναι συνδεμένες σε switchers (αντάπτορες HDMI κλπ).

«Έχω τόσες πολλές κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών. Μετά από λίγο καιρό παρατήρησα ότι είχα μια μεγάλη στοίβα από κονσόλες παιχνιδιών που δεν μπορούσα να παίξω.

»Οι θύρες της τηλεόρασης είναι περιορισμένες και αν ήθελα να παίξω θα μπορούσα είτε να αποσυνδέσω την υπάρχουσα κονσόλα είτε να τα κρατήσω όλα και να προσθέσω περισσότερους μεταγωγείς και περισσότερους μετατροπείς.

»Προσθέτοντας περισσότερους μεταγωγείς, μου ήρθε στο μυαλό η ιδέα να συνδέσω όλες τις κονσόλες παιχνιδιών που έχω στην τηλεόραση και στη συνέχεια να επικοινωνήσω με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες επειδή αυτό το έργο είναι μοναδικό» τόνισε ο Ibrahim Al-Nasser.

Η συλλογή του Ibrahim είναι συνδεδεμένη με περισσότερους από 30 μεταγωγείς RCA, περισσότερους από 12 μεταγωγείς HDMI.

Η συλλογή του έχει τα πάντα, από την πρώτη κονσόλα παιχνιδιών μέχρι και σπάνια «κομμάτια» όπως το Super A'Can

Η συλλογή του από τις κονσόλες είναι μοναδική καθώς διαβάζοντας τη λίστα πολλοί θα δουν για πρώτη φορά ορισμένα ονόματα. Έχει τα πάντα, από μια Magnavox Odyssey, την πρώτη κονσόλα παιχνιδιών που κυκλοφόρησε το 1972, μέχρι το PlayStation 5 Slim, που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2023.

Η συλλογή του περιλαμβάνει Xbox 360, Nintendo Switch, Wii U, Sega Genesis και σούπερ σπάνιες κονσόλες όπως το Super A'Can.

Η συλλογή του Ibrahim περιλαμβάνει επίσης plug & play παιχνίδια, HDMI game sticks, παιχνίδια android και πολλά άλλα.

«Για μένα, η καλύτερη παιχνιδομηχανή όλων των εποχών, νούμερο ένα πάντα, για πάντα, το Sega Genesis», εξομολογήθηκε.

«Χρησιμοποίησα όλα τα εργαλεία που διατίθενται στην αγορά προκειμένου να οργανώσω τα καλώδια. Είμαι τόσο χαρούμενος και περήφανος που είμαι επίσημα κάτοχος του ρεκόρ», κατέληξε.

Πηγή: Guiness world records