Trending Now

Νέα γκάφα στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Έπαιξαν τον ύμνο του Σουδάν αντί για του Νότιου Σουδάν

Σαστισμένοι οι αθλητές του Νότιου Σουδάν στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα γκάφα στους Ολυμπιακοί Αγώνες: Έπαιξαν τον ύμνο του Σουδάν αντί για του Νότιου Σουδάν
Νέα γκάφα στους Ολυμπιακοί Αγώνες: Έπαιξαν τον ύμνο του Σουδάν αντί για του Νότιου Σουδάν © EPA/ALEX PLAVEVSKI

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νέα γκάφα των διοργανωτών - Σαστισμένοι οι αθλητές του Νότιου Σουδάν στην πρώτη τους συμμετοχή σε Ολυμπιάδα

Οι γκάφες δίνουν και παίρνουν στο Παρίσι, την ώρα που οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Μετά το μπέρδεμα με τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα κατά την τελετή έναρξης, οι διοργανωτές τα έκαναν μαντάρα και στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Νότιου Σουδάν.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έπαιξαν τον ύμνο του Σουδάν αντί για του Νότιου Σουδάν 

Σε μια ιστορική μέρα για το Νότιο Σουδάν καθώς θα αγωνίζονταν για πρώτη φορά σε αγώνα μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων, συνέβη ακόμη μια γκάφα. Πριν από το παιχνίδι μπάσκετ του Νοτίου Σουδάν με το Πουέρτο Ρίκο, αντί για τον ύμνο του Νοτίου Σουδάν ακούστηκε αυτός του Σουδάν, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις και αποδοκιμασίες και αυτό γιατί το Νότιο Σουδάν έχει αποκοπεί από το Σουδάν εδώ και 13 χρόνια.

Όσο οι διοργανωτές αναζητούσαν το σωστό ύμνο, οι θεατές στο γήπεδο άρχισαν να χειροκροτούν, με τους παίκτες του Πουέρτο Ρίκο να συμπληρώνουν την κίνηση υποστήριξης.

Για την ιστορία, το Νότιο Σουδάν νίκησε το Πουέρτο Ρίκο με 90-79 και σημείωσε την παρθενική του νίκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.