Trending Now

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα...

Η Sanrio έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία για τον αγαπημένο χαρακτήρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα...
© Unsplash

Hello Kitty: Τελικά ο χαρακτήρας της δεν είναι γάτα 

Με αφορμή τον εορτασμό για την 50η επέτειο της Hello Kitty οι θαυμαστές του δημοφιλούς χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που δημιούργησε η Yuko Shimizu άκουσαν για μια ακόμα φορά ότι δεν πρόκειται για γάτα.

«Η Hello Kitty δεν είναι γάτα», εξήγησε στο Today στις 18 Ιουλίου η Jill Cook, η διευθύντρια ανάπτυξης επιχειρήσεων λιανικής πώλησης της Sanrio, της εταιρείας που ανήκουν τα δικαιώματα του χαρακτήρα Hello Kitty. «Στην πραγματικότητα είναι ένα μικρό κορίτσι που γεννήθηκε και μεγάλωσε στα προάστια του Λονδίνου. Έχει μια μαμά και έναν μπαμπά και μια δίδυμη αδελφή, τη Mimmy -η οποία είναι επίσης η καλύτερη φίλη της».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Hello Kitty προκαλεί αντιδράσεις ως προς το είδος που ανήκει. Στην πραγματικότητα, ο χαρακτήρας έγινε πρωτοσέλιδο το 2014, με αφορμή την 40ή επέτειό του, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, η ανθρωπολόγος Christine R. Yano-η οποία συνέγραψε το βιβλίο Pink Globalization:Hello Kitty's Trek Across The Pacific- εν μέσω της προετοιμασίας για μια έκθεση Hello Kitty στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Λος Άντζελες, είχε πει τη δική της άποψη ως προς το είδος που ανήκει ο χαρακτήρας. 

Η Yano, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης δήλωσε στους Los Angeles Times ότι η εταιρεία Sanrio «πολύ αποφασιστικά» τη διόρθωσε για το θέμα λίγο πριν ανοίξει η έκθεση. «Αυτή είναι μια διόρθωση που έκανε η Sanrio για το σενάριό μου για την έκθεση. Η Hello Kitty δεν είναι γάτα. Είναι ένας χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων. Είναι ένα μικρό κορίτσι. Είναι μια φίλη. Αλλά δεν είναι γάτα», δήλωσε. «Ποτέ δεν απεικονίζεται στα τέσσερα. Περπατάει και κάθεται σαν δίποδο. Ωστόσο, έχει μια δική της γάτα ως κατοικίδιο, η οποία ονομάζεται Charmmy Kitty».

Οι διαδικτυακοί θαυμαστές σοκαρίστηκαν από την είδηση, με πολλούς να επισημαίνουν ότι η Hello Kitty έχει κυριολεκτικά μουστάκια και αυτιά γάτας. «Περιμένετε τι όλη μου η παιδική ηλικία ήταν ένα ψέμα;», έγραψε ένα άτομο στο Twitter ως απάντηση στην είδηση.

Προς τιμήν των 50ων γενεθλίων του αγαπημένου χαρακτήρα, δείτε μερικά εξακριβωμένα στοιχεία για τον χαρακτήρα της Hello Kitty που μοιράστηκαν οι άνθρωποι της Sanrio όλα αυτά τα χρόνια:

  • Το πλήρες όνομά της είναι Kitty White.
  • Είναι μικρό κορίτσι (και όχι γάτα).
  • Γεννήθηκε στα προάστια του Λονδίνου της Αγγλίας, όπου ζει ακόμα με τους γονείς της.
  • Έχει μια δίδυμη αδελφή που ονομάζεται Mimmy, η οποία φοράει έναν κίτρινο φιόγκο στο δεξί της αυτί.
  • Τα χόμπι της Κίτι είναι τα ταξίδια, το διάβασμα και το ψήσιμο.
  • Το αγαπημένο της φαγητό είναι η μηλόπιτα της μητέρας της.
  • Ονειρεύεται να γίνει μια μέρα πιανίστρια ή ποιήτρια.
  • Τα γενέθλιά της είναι την 1η Νοεμβρίου 1974.
  • Έχει μια γάτα ως κατοικίδιο που ονομάζεται Charmmy Kitty.
  • Το αγόρι της Κίτι είναι ο πρώην παιδικός της φίλος Dear Daniel ή Daniel Starr, ο οποίος παρουσιάστηκε στο κοινό το 1999.
  • Τα χόμπι του Ντάνιελ είναι η φωτογραφία ζώων, ο χορός και το πιάνο.
  • Ο Ντάνιελ θέλει να γίνει επαγγελματίας εικονολήπτης κάποια μέρα.
  • Ο καλύτερος φίλος της Κίτι είναι ο Tiny Chum, ένα μικρό αρκουδάκι που φοράει έναν κόκκινο φιόγκο που του χάρισε η Κίτι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.