Trending Now

Hawk Tuah: Τι δουλειά έχει ο Τραμπ με το viral κορίτσι;

Γιατί κάποιοι φοβούνται ότι αυτό το viral παίρνει περίεργη τροπή;

62222-137653.jpg
A.V. Team
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το viral κορίτσι του hawk tuah και ο Τραμπ
© Tik Tok - Justin Sullivan/Getty Images

Το Playboy, o Τραμπ και οι ανήθικες προτάσεις στην viral Χέιλι Γουέλτς

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, όταν κάποιος έβλεπε κάπου στο Χ, στο Instagram ή στο Tik Tok την ακαταλαβίστικη φράση hawk tuah ίσως και να μην καταλάβαινε ακριβώς τι συμβαίνει ή το viral του πράγματος.

«Ένα κορίτσι που φτύνει» (;) ήταν η πρώτη αναζήτηση στο διαδίκτυο και στα διάσημα «ψαχτήρια» του, «μια μεθυσμένη από το Νάσβιλ του Τένεσι κάτι είπε για το σεξ και έχει γίνει viral» και πάει λέγοντας.

Βέβαια, αυτη η viral κοπελιά είχε ονοματεπώνυμο Haliey Welch και σίγουρα δεν φανταζόταν ότι με μια ατάκα της μέσα σε ένα βράδυ θα την αποθεώνει ο ανδρικός πληθυσμός, ότι θα γίνει trade mark και κάποιοι θα προλάβουν να βγάλουν λεφτά εξαιτίας της και ότι στη συνέχεια θα προσλάβει έναν μικρό στρατό για να μπαίνουν αυτά τα λεφτά στην τσέπη της και όχι στα πορτοφόλια αετονύχηδων του μάρκετινγκ που ήξεραν να κεφαλοποιήσουν το momentum.

Και ενώ εκείνη αγωνιζόταν να κρατήσει το χρήμα, αλλά να πετάξει από πάνω της τη ρετσινιά της «εύκολης», μόλις ξεκινούσε μία ζωηρή συζήτηση για το πώς τέτοια τυχαία viral μπορούν να απειλήσουν το μέλλον των influencers και των απανταχού content creators, γιατί στο μεταξύ η Welch είχε προσλάβει ομάδα marketing και social media managers που διαχειρίζονταν την εικόνα της και είχε παραιτηθεί από το εργοστάσιο ελαττηρίων στο οποίο εργαζόταν για να προλαβαίνει τις δουλειές που προέκυπταν κάθε δεύτερη ανάρτηση παντού στα social media.

Hawk Tuah Clip - Original (EDIT) ( Hawk Tuhh )

Μπορεί, όμως, ένα τυχαίο viral να χτίσει μια αυτοκρατορία; Και μπορεί αυτή η αυτοκρατορία που για την ώρα κόβει ζεστό χρήμα κάθε λεπτό που περνάει, να απειλήσει οργανωμένες ομάδες creators που επενδύουν σε ιδέες, διαφήμιση και κυρίως συνέπεια στις αναρτήσεις του περιεχομένου τους; Ο ειδικός σε θέματα δημοσίων σχέσεων και διευθύνων σύμβουλος του πρακτορείου 10 Yetis, Andy Barr, με κάποια μετριοπάθεια επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα, λέγοντας ότι «πλέον όλοι ζούμε σε έναν κόσμο δημιουργών περιεχομένου και αυτό είναι κάτι που όλοι τώρα πρέπει να θυμούνται και να είναι προσεκτικοί».

Ο ειδικός σε θέματα brand marketing και ποπ κουλτούρας Nick Ede επίσης προσεκτικά διατύπωσε την άποψη ότι «η ταχύτητα με την οποία κάποιος μπορεί να γίνει διάσημος από το μηδέν είναι αστραπιαία τώρα λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του ανεβάσματος περιεχομένου από το τηλέφωνό σας». Όμως, αυτό δεν απαντάει ακριβώς στην ερώτηση και κυρίως υπάρχει λόγος για όλες αυτές τις προσεκτικές διατυπώσεις εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.

Όπως επισήμανε η δημοσιογράφος Reese Gorman, για κάποιον τρομακτικό λόγο το «hawk tuah» τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει κωδικοποιηθεί ως ένα «πονηρά συντηρητικό... σύνθημα». Ειδικότερα, η δημοσιογράφος παρατήρησε ότι στη Βιρτζίνια υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ ήταν που εμφανίζονταν με μπλουζάκια που έγραφαν "SPIT ON THAT THANG" που από κάτω είχαν φωτογραφία κάποιου πολιτικού τους εχθρού – στη συγκεκριμένη περίπτωση η δημοσιογράφος εντόπισε μπλουζάκια με το σύνθημα και από κάτω την εικόνα του καλλιτέχνη και ακτιβιστή Σέπαρντ Φέιρι (γνωστός από το τεράστιο γκράφιτι με τον Ομπάμα).

Viral και στην πολιτική η κοπέλα από το Τενεσί

Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, το όνομα και η ατάκα της Γουέλτς «παίζει» πολύ στα σχόλια της New York Post, όπου υποστηρικτές του Τραμπ δίνουν ρεσιτάλ κάτω από κάθε πολιτικό κείμενο, με κάποιους να γράφουν ότι «το κορίτσι εκφράζει θεμελιώδεις συντηρητικές αξίες». Διόλου τυχαίο, κατά τον έτερο δημοσιογράφο Max Read ότι η ατάκα ακούγεται όλο και πιο συχνά στα γήπεδα του γκολφ, αγαπημένου σπορ του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ...

Κι αν αυτό είναι επουσιώδες, ωστόσο είναι ανησυχητικό το ότι διάσημοι συνωμοσιολόγοι όπως η Laura Loomer έγραψε στο Twitter ότι η Welch αποκήρυξε τον Trump κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην LaPaglia, ενώ στην πραγματικότητα, η νεαρή γυναίκα είχε πει ότι δεν θα έκανε ποτέ ‘hawk tuah’ στον πρώην πρόεδρο, όχι ότι δεν θα τον ψήφιζε...

Hailey Welch, 'Hawk Tuah' TikTok Girl, Sounds Off on Trump

Όλο αυτό το εξηγεί καλύτερα ο Luke Winkie, δημοσιογράφος του Slate.com, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είμαι πολιτικός επιστήμονας, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να μιλήσει κανείς για το πρόβλημα branding που βυθίζει σήμερα τους Δημοκρατικούς στη λήθη από το γεγονός ότι μια viral στιγμή –με σεξουαλικό υπονοούμενο- κωδικοποιήθηκε αμέσως από τη Δεξιά. Αυτό είναι πέρα για πέρα ειρωνικό, καθώς η πλατφόρμα Τραμπ πρόκειται να διεξάγει έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο κατά της αμερικανικής σεξουαλικής ελευθερίας. Τα δικαιώματα αντισύλληψης βρίσκονται υπό πολιορκία, η πρόσβαση στην άμβλωση έχει περιοριστεί δραματικά σε πολλές πολιτείες, οι πολιτειακές αρχές προσπαθούν να καθαρίσουν όλο το πορνογραφικό υλικό από το διαδίκτυο και σημαντικοί ακτιβιστές του κόμματος συσπειρώνονται εναντίον αυτού που ορίζουν ως "σεξ αναψυχής". Και όμως, παρά τη βαθιά ανάρμοστη και μαζικά αντιδημοφιλή πουριτανική λόρδωση που καθηλώνει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, μια γυναίκα όπως η Welch εισάγεται σχεδόν αντανακλαστικά στο κίνημα».

Οι ανήθικες προτάσεις στην Γουέλτς μετά το viral

Και ενώ κάποιοι βλέπουν... πολιτική κεφαλαιοποίηση μίας viral ατάκας, η 21χρονη Γουέλτς –εκτός από τα ξαφνικά εισερχόμενα έσοδα – έχει να αντιμετωπίσει και άλλα. Ναι μεν, ο λογαριασμός της στο Instagram έφτασε στο 1,1 εκ. followers, αλλά χρειάστηκε να παραμείνει για αρκετό καιρό απομονωμένη στο αγροτικό Τενεσί, με την οικογένειά της να χτίζει ένα τείχος γύρω της για να την προστατεύσει από τη δημοσιότητα.

Μετά, και όπως η ίδια αποκάλυψε είχε να απορρίπτει αποκρουστικές προσφορές από θαυμαστές με έναν να της προσφέρει 600 δολάρια (480 λίρες) για να φτύσει σε ένα βάζο (!) ή να απορρίπτει προτάσεις για γυμνή φωτογράφιση από το Playboy και άλλα σχετικά.  Την Κυριακή, η Γουέλτς βρέθηκε για μία έκτακτη εμφάνιση στο Daer Dayclub στο Seminole Hard Rock Hotel & Casino στο Χόλιγουντ της Φλόριντα. Σε αυτή την –προς τιμήν της- εκδήλωση τη συνόδευε η φίλη της Τσέλσι Μπράντφορντ, η κοπέλα που εμφανίζεται να γελάει και να περνάει καλά δίπλα της τη νύχτα του επίμαχου βίντεο. Κανείς δεν τη ρώτησε για τις πολιτικές της πεποιθήσεις που έγιναν αντικείμενο σχολιασμού – άλλωστε, ποτέ, κανείς δεν ρωτά για την πραγματικά καυτή πατάτα, τώρα πουλάει η επιφάνεια, δηλαδή, το σούπερ viral hawk tuah…

Με στοιχεία από Washington Post, Forbes, Rolling Stone

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.