Trending Now

Κι όμως, οι ιπποπόταμοι μπορούν να «πετάξουν» - Τι αναφέρει η μελέτη του Royal Veterinary College

Τρέχουν με διαφορετικό τρόπο από άλλα τετράποδα μεγάλα θηλαστικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πετάνε οι ιπποπόταμοι; «Ναι» λένε οι ερευνητές και αναλύουν τον τρόπο
© Unsplash

Ιπποπόταμος: Μελέτη ανατρέπει την εικόνα που είχαμε για το βαρύ θηλαστικό

Η φύση δε σταματάει να μας εκπλήσει καθώς μια νέα έρευνα του Royal Veterinary College (RVC) φέρνει στο προσκήνιο νέα δεδομένα για τους ιπποπόταμους.

Πετάνε οι ιπποπόταμοι;

Η έρευνα αυτή δείχνει πως οι ιπποπόταμοι μπορούν να βρεθούν για λίγα δευτερόλεπτα στον αέρα και συγκεκριμένα 0,3 δευτερόλεπτα, όταν κινούνται γρήγορα. Τα θηλαστικά αυτά μπορεί να ζυγίζουν έως και 1.500 κιλά για τα αρσενικά και 1.300 κιλά για τα θηλυκά, κάτι που κάνει τα στοιχεία της έρευνας ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι τα ζώα, τα οποία μπορεί να ζυγίζουν έως 2 τόνους και περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους μέσα στο νερό, μπορούν να σηκώσουν και τα τέσσερα πόδια τους ταυτόχρονα από το έδαφος όταν κινούνται γρήγορα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βασιλικού Κτηνιατρικού Κολλεγίου (RVC) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα ταχύτερα κινούμενα ζώα περνούν περίπου το 15% κάθε βήματος πάνω από το έδαφος.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε την πρώτη μελέτη που επικεντρώνεται καθαρά στην αποκάλυψη του τρόπου με τον οποίο οι ιπποπόταμοι περπατούν και τρέχουν», δήλωσε ο καθηγητής John Hutchinson, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Η ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι οι ιπποπόταμοι τρέχουν σχεδόν διαφορετικά από άλλα ζώα - με τα δύο διαγώνια άκρα να κινούνται ταυτόχρονα προς την ίδια κατεύθυνση και στη συνέχεια τα άλλα δύο διαγώνια άκρα - ανεξάρτητα από την ταχύτητα με την οποία κινούνται, ενώ άλλα θηλαστικά, όπως τα άλογα, αλλάζουν από περπάτημα σε τροχάδην σε καλπασμό ανάλογα με την ταχύτητά τους.

Με πληροφορίες από Sky News και CNN

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.