Trending Now

Ο Φειδίας Παναγιώτου παρουσίασε τα ποσά που παίρνει ένας ευρωβουλευτής

Το βίντεο του Κύπριου ευρωβουλευτή που κάνει το γύρο του διαδικτύου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Φειδίας Παναγιώτου παρουσίασε τα ποσά που παίρνει ένας ευρωβουλευτής
Ο Φειδίας Παναγιώτου παρουσίασε τα ποσά που παίρνει ένας ευρωβουλευτής © TIktok

Φειδίας Παναγιώτου: Παρουσίασε τα ποσά που παίρνει ένας ευρωβουλευτής - Το βίντεο του Κύπριου ευρωβουλευτή που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Ο Κύπριος ευρωβουλευτής, Φειδίας Παναγιώτου ανάρτησε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Tiktok στο οποίο εξήγει αναλυτικά τα πόσα που διακυβέυονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τους Ευρωβουλευτές.

Το Ευρωκοινοβούλιο αποτελείται από 705 βουλευτές, που εκλέγουν -κάθε 5 χρόνια- τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως και τα μέλη των εθνικών κοινοβουλίων, λαμβάνουν ορισμένες αποζημιώσεις που προορίζονται για την κάλυψη των δαπανών που πραγματοποιούν κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.

Ο Φειδίας Παναγιώτου, ο 24χρονος από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής στις φετινές εκλογές, δημοσίευσε ένα βίντεο που μέσα σε λίγες ώρες έχει γίνει viral με 1,7 εκατομμύρια προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες.

Το βίντεο του Φειδία Παναγιώτου που κάνει το γύρο του διαδικτύου

«Αρχικά, παίρνω 8000 ευρώ στην τσέπη μου και επιπρόσθετα, κάθε ημέρα εργασίας, δηλαδή κάθε μέρα που έρχομαι στο Κοινοβούλιο και υπογράφω, παίρνω επιπλέον 350 ευρώ, το οποίο είναι λίγο περίεργο», λέει ο Παναγιώτου.

@fidiasmep

How Much Politicians Get Paid

♬ original sound - fidias - fidias

«Εκτός αυτού, λαμβάνω 30.000 ευρώ τον μήνα για τον μισθό της ομάδας μου. Επιπλέον, μπορώ να έχω ένα γραφείο στη χώρα μου και για αυτό έχω προϋπολογισμό από το Κοινοβούλιο ως και 5000 ευρώ», συμπληρώνει.

«Επιπλέον με όλα αυτά, μου δίνονται και 4000 ευρώ τον μήνα για να προωθήσω την δουλειά που κάνω εδώ στο Κοινοβούλιο. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, είναι ότι λαμβάνω 10.000 το μήνα για να μπορώ να φέρω κόσμο στο Κοινοβούλιο και να του εξηγήσω τι κάνουμε εδώ», λέει.

Στο τέλος του βίντεο, ρωτάει να του δώσουν απάντηση στην εξής ερώτηση: «Πιστεύετε ότι πληρωνόμαστε υπερβολικά σε σχέση με αυτό που κάνουμε ή λιγότερο από ότι θα έπρεπε;»

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.