Trending Now

Στο Αργυροπούλι Τυρνάβου οι αγελάδες κοιμούνται σε στρώμα και ακούν παραδοσιακή μουσική

Η επιστροφή του Δημήτρη Καζάνα από τον Καναδά και η διαφορετική κτηνοτροφική μονάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγελάδες στο Αργυροπούλι Τυρνάβου κοιμούνται σε στρώμα
Αγελάδες στο Αργυροπούλι Τυρνάβου κοιμούνται σε στρώμα © ERT

Αγελάδες στο Αργυροπούλι Τυρνάβου κοιμούνται σε στρώμα - Η επιστροφή του Δημήτρη Καζάνα από τον Καναδά και η διαφορετική κτηνοτροφική μονάδα

Σε διαφορετικές συνθήκες από ό,τι έχουμε συνηθίσει, εκτρέφονται οι αγελάδες σε κτηνοτροφική μονάδα στο Αργυροπούλι Τυρνάβου, αφού Δημήτρης Καζάνας φροντίζει τα ζώα να κοιμούνται πάνω σε στρώματα από καουτσούκ.

Ο κ. Καζάνας διατηρεί μονάδα εκτροφής αγελάδων γαλακτοπαραγωγής. Τόσο ο ίδιος όσο και οι τέσσερις γιοι του, εργάζονται στη μονάδα, ενώ, όπως ο ίδιος ξεκαθαρίζει στην ΕΡΤ, «εργάτης δεν έχει μπει τόσα χρόνια», αφού δεν την έφτιαξαν για να κάθονται στο καφενείο. Ο κ. Καζάνας, έφυγε από το χωριό στα 15 του χρόνια, προκειμένου να πάει στον Καναδά για σεζόν. Στις 22 Μαΐου του 1972, μπήκε στο αεροπλάνο για Βρυξέλλες και από εκεί βρέθηκε στο Τορόντο, όπου είχε πρώτα ξαδέλφια, ωστόσο, επιθυμία του ήταν πάντα να γυρίσει στην Ελλάδα και να ασχοληθεί με τις αγελάδες. Αρκετά χρόνια αργότερα επέστρεψε στη Λάρισα με την οικογένειά του, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα.

Ο κτηνοτρόφος εύχεται και τα εγγόνια του να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση και να διατηρήσουν τις συνθήκες στις οποίες ζουν οι αγελάδες τους. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d277vk8ymjtt)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.