Trending Now

Hawk Tuah: Γιατί έχει γίνει viral ένα κορίτσι που (κάνει ότι) φτύνει;

Τώρα όλοι ψάχνουν αυτό το κορίτσι και όχι για καλό

Χαρά Βαμβακούλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σεξισμός, μισογυνισμός και ακραίο slut shaming για την ατάκα ενός κοριτσιού στο Tik Tok

Λογικά, το έχετε δει. Δεν υπάρχει (άνδρας) φίλος σας που να ήθελε να κάνει λίγη... viral πλάκα και να μην πόσταρε αυτό το κορίτσι από το Τενεσί με την έντονα νότια αμερικανική προφορά που έχει (απο)τρελάνει το Tik Tok. Ασχολήθηκε μαζί της ο βαρύς κι ασήκωτος Τζο Ρόγκαν και οριακά περιμένουμε να πάρει θέση ο μισογύνης Άντριου Τέιτ. Χάσταγκ Hawk Tuah ένας ήχος που μιμείται αυτό που ακούγεται όταν κάποιος φτύνει ή ετοιμάζεται να ρίξει μία ξεγυρισμένη (συγνώμη κιόλας) ροχάλα.

Ναι, αλλά τι έχει συμβεί με αυτό το κορίτσι που όλοι μανιωδώς αναζητούν το όνομά της, ενώ προηγουμένως της έχουν κάνει ακραίο slut shaming απ’ άκρη σ’ άκρη στα social media και ενώ κάθε ώρα που περνάει γίνεται ακόμα πιο viral;;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: πονηρός δημοσιογράφος με μικρόφωνο στο χέρι που κάνει επιτόπιο ρεπορτάζ ρωτά μια νεαρή γυναίκα –επί λέξει- ποια θεωρεί ότι «είναι η κίνηση που τρελαίνει τους άνδρες στο κρεβάτι;». Αυτό που ακολουθεί, δεν θα το σχολίαζε κανείς, αν είχε γίνει από έναν νεαρό άνδρα.

Η νεαρή και η φίλη της, προφανώς έχουν βγει να πάρουν αέρα μετά από διασκέδαση σε κάποιο μπαρ του Νάσβιλ και όταν ο... δημοσιογράφος τις ρωτάει αυτό που τις ρωτάει, σίγουρα δεν περιμένει ότι η γυναίκα θα απαντήσει με “hawk tuhh”, δηλαδή τον ήχο που μιμείται το... φτύσιμο και σύμφωνα με πολλούς στη διαδικτυακή κοινότητα περιγράφει δραστηριότητες κάτω από τα σεντόνια.

Για την ιστορία, το βίντεο που έγινε viral «ανέβηκε» για πρώτη φορά στο κανάλι τν Tim and Dee Tv στο Youtube και έγινε Instagram Reel πουη εξαπλώθηκε σαν τη φωτιά από λογαριασμό σε λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Α, πρέπει να του δώσεις αυτό το hawk tuah και να φτύσεις αυτό το πράγμα», ακούγεται να λέει γελώντας η νεαρή γυναίκα, χωρίς φυσικά να της περνά από το μυαλό τι πρόκειται να συμβεί με την αυθόρμητη δήλωσή της μπροστά στην κάμερα.

Το ακόμη χειρότερο; Τώρα όλοι ψάχνουν την κοπέλα από το Νάσβιλ, γράφοντας από σαχλά αστεία μέχρι σοβαρές απειλές για την ασφάλειά της, όλοι έχουν άποψη για ένα κορίτσι που απλώς περνούσε καλά και την πλησίασε ένας τύπος να της κάνει μία «κουλή» ερώτηση στα ξαφνικά –και του απάντησε, χωρίς να τον στείλει κάπου πολύ μακριά της...- και πλέον κάθε μισογύνης έχει άποψη γι’ αυτό το κορίτσι. Μάλιστα, και όπως χαρακτηριστικά σχολιάζεται σε ξένα Μέσα, το πράγμα πήγε πολύ μακριά, γιατί ήταν... εντυπωσιακό το ότι μία νεαρή γυναίκα δεν ντράπηκε να απαντήσει τόσο αυθόρμητα σε μία προφανώς ανάρμοστη ερώτηση -αν το πάμε έτσι- που αφορούσε τη σεξουαλική της ζωή.

Στο μεταξύ και ενώ τα social media εικάζουν ότι πρόκειται για κάποια Χέιλι Γουέλτς, η κοπέλα έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, ενώ γίνεται meme, αστείο βιντεάκι για κάθε άβολη περίσταση και πάει λέγοντας.

Να χαρούμε εμείς ισότητα...