Trending Now

Η μαγική στιγμή που ένας αρσενικός ιππόκαμπος γεννά εκατοντάδες μωρά

Δείτε το βίντεο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Aρσενικός ιππόκαμπος γεννά εκατοντάδες μωρά - Δείτε το βίντεο

Οι αρσενικοί ιππόκαμποι είναι εκείνοι που γενούν κι όχι οι θηλυκοί, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα είδη στην πλανήτη. Ένας ιππόκαμπος γνωστός και ως «αλογάκι της θάλασσας»  μπορεί να γεννήσει εκατοντάδες μωρά τη φορά και το κάνει με έναν τρόπο, αν μη τι άλλο, όχι συνηθισμένο.

Ο ιππόκαμπος κάνει κινήσεις σαν να φτερνίζεται και από τον ειδικό ασκό που φέρει στο μπροστινό μέρος πετάγονται τα μωρά. Ωστόσο, λίγα επιβιώνουν μέχρι να ενηλικιωθούν, εξάλλου οι ιππόκαμποι δεν μεγαλώνουν τα παιδιά τους, παρά τα αφήνουν μόνο τους μετά τη γέννησή τους.

Στο παρακάτω βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που ένας αρσενικός ιππόκαμπος φέρνει στον κόσμο εκατοντάδες μωρά ιπποκαμπάκια. Παρατηρήστε πως ανοίγει ο σάκος του μπαμπά ιππόκαμπου και βγαίνουν από μέσα του περίπου 300 μωρά. Είναι σαν σύννεφο που στέλνεται στη θάλασσα και είναι ένα πραγματικά αξιοθαύμαστο γεγονός.

Πόσα είδη ιππόκαμπου υπάρχουν στην Ελλάδα;

Αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο ζουν 3 είδη – μόνο τα 2 ζουν στην Ελλάδα – ενώ στον κόσμο υπάρχουν περισσότερα από 50 είδη. Γενικά, οι ιππόκαμποι δεν είναι πολύ καλοί κολυμβητές και γι’ αυτό τον λόγο γαντζώνονται πάνω σε διάφορα πράγματα για να μεταφερθούν από το ένα σημείο στο άλλο. Θα τους συναντήσει κανείς μέσα στη χλωρίδα της θάλασσας, καθώς εκεί συνήθως κρύβονται για να νιώθουν ασφάλεια.

Τέλος, πρόκειται για μονογαμικά όντα, σύμφωνα με έρευνες, αφού τείνουν να μένουν με έναν σύντροφο για όλη τους τη ζωή.