Trending Now

Colplay: Γιατί κάποιοι γκρινιάζουν για τα βραχιολάκια του συγκροτήματος;

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Colplay: Γιατί κάποιοι γκρινιάζουν για τα βραχιολάκια του συγκροτήματος;
© EPA / HOW HWEE YOUNG

Μία περίεργη γκρίνια έχει απλωθεί αναφορικά με τους Coldplay και τα ανακυκλώσιμα bracelets που δόθηκαν στους έλληνες φανς για τις δύο συναυλίες του βρετανικού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ

Λίγες ημέρες μετά τον πανικό που προκάλεσε στην Αθήνα η διπλή εμφάνιση των Coldplay και ξαφνικά στα social media άρχισαν κάτι περίεργα παράπονα που αναφέρουν ότι παρά τις ρητές οδηγίες και το policy του συγκροτήματος να επιστραφούν τα βραχιολάκια στο τέλος κάθε συναυλίας, για να εξυπηρετηθεί το όραμα του Μάρτιν και της μπάντας του για ανακύκλωση και αειφορία, πολλοί από τους θεατές κράτησαν τελικά ως αναμνηστικό αυτά τα bracelets.

Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνουμε εδώ; Όσοι δεν είναι μυημένοι στη φιλοσοφία του βρετανικού συγκροτήματος, ενδεχομένως να μη γνωρίζουν ότι οι Coldplay επαναχρησιμοποιούν τα βραχιολάκια που μοιράζουν στους φανς τους σε κάθε συναυλία με στόχο την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή τους, ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον.

Ακριβώς γι’ αυτό υπάρχει και ένας άτυπος ανταγωνισμός μεταξύ των χωρών ανά τις οποίες περιοδεύει το συγκρότημα και αναφορικά με το ποιες είναι πιο εντάξει απέναντι στο αίτημα των καλλιτεχνών για ανακύκλωση και βιωσιμότητα. Για παράδειγμα, τον Φεβρουάριο, η χαμηλότερη στην κατάταξη ήταν η Μαλαισία.

@bhaskunju

Coldplay's Music of the Spheres Asia leg is over and they released the final leaderboard for wristband returns. 90% is an A grade right? #coldplay #sg #singapore #fyp #musicofthespheresworldtour

♬ original sound - bhas - bhas

Σύμφωνα με το Life Style Asia, τα βραχιόλια αποτελούνται από 100% βιοδιασπώμενα, φυτικά υλικά και προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση μετά από κάθε εκδήλωση των Coldplay. Ως εκ τούτου, οι Coldplay ζητούν από τους συναυλιακούς επισκέπτες να επιστρέφουν τα βραχιόλια τους στο τέλος κάθε συναυλίας.

Επιπλέον, το δημοφιλές μουσικό συγκρότημα αποκάλυψε το ποσοστό επιστροφής των βραχιολιών από προηγούμενες περιοδείες σε κάθε νέα εκδήλωση μέσω ενός "Wristband Recycling Leader board" που προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη.

Με αυτό το δεδομένο, φαίνεται ότι η περσινή εμφάνιση στην Κουάλα Λουμπούρ είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά επιστροφής, καθώς στην πρόσφατη εξαήμερη συναυλία των Coldplay στη Σιγκαπούρη αποκαλύφθηκε ότι η εκδήλωση στην Κουάλα Λουμπούρ κατέλαβε την τελευταία θέση από τις τέσσερις προηγούμενες συναυλίες του συγκροτήματος, με ποσοστό επιστροφής 90%.

Σε άλλη αναφορά, το ποσοστό φαίνεται να κυμαίνεται, με την εμφάνιση στην Κουάλα Λουμπούρ να έχει ποσοστό επιστροφής 91% στη συναυλία των Coldplay στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης.

Εν τω μεταξύ, το Τόκιο ηγείται της κατάταξης της ανακύκλωσης με ένα απίστευτο ποσοστό επιστροφής 97%, ενώ η Κοπεγχάγη έρχεται δεύτερη με 96%.

Δεδομένων των παραπάνω, έχει ξεκινήσει και όλη αυτή η μουρμούρα στο ελληνικό Tik Tok για το πόσοι επέστρεψαν και πόσοι όχι τα ανακυκλώσιμα βραχιολάκια της μεγαλειώδους εμφάνισης –με δύο συναυλίες- των Coldplay στην Αθήνα.

Αλήθεια, εσείς που πήγατε, επιστρέψατε το βραχιολάκι σας ή το κρατήσατε;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.