Trending Now

Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε σχολείο για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να δώσουν Πανελλήνιες

Αναζήτησαν πηγή δροσιάς σε συνθήκες καύσωνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πανελλήνιες 2024: Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Αναζήτησαν πηγή δροσιάς σε συνθήκες καύσωνα

Υπό συνθήκες καύσωνα κλήθηκαν σήμερα (12.6) οι υποψήφιοι των ΓΕΛ να δώσουν το τελευταίο μάθημα για τις Πανελλήνιες. Μάλιστα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, γονείς κλήθηκαν να μεταφέρουν ανεμιστήρες σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, αφού οι αίθουσες είναι προκάτ και δεν διαθέτουν κλιματισμό. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για το 5ο Λύκειο της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία για τους ανεμιστήρες φέρεται να έγινε από τη διεύθυνση του Λυκείου, που ζήτησε στους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες για να μπορέσουν οι υποψήφιοι να αντέξουν τη σημερινή εξέταση και να αποδώσουν καλύτερα. 

Λιποθύμησε φοιτητής του ΑΠΘ την ώρα των εξετάσεων λόγω ζέστης

Την αποσυμφόρηση των αιθουσών και την ενίσχυση του κλιματισμού εντός αυτών ζητούν φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, μετά από περιστατικό λιποθυμικού επεισοδίου που σημειώθηκε σήμερα στη διάρκεια εξέτασης του μαθήματος Κληρονομικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα ένας φοιτητής έχασε πρόσκαιρα τις αισθήσεις του ενώ συνήλθε μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι φοιτητές αναφέρουν ότι το περιστατικό «είναι αποτέλεσμα της ανεπάρκειας κλιματισμού και εξαερισμού στα αμφιθέατρα» και «μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σε ένα καθεστώς υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα αυξάνουν όσο περνάνε οι ημέρες, η Κοσμητεία καλείται να προβεί σε αναδιάρθρωση των αιθουσών».