Trending Now

Αναζητείται π(ε)λούσιος στο TikTok ή αλλιώς «Trust Fund, 6’5, Blue Eyes»

Κι αν δεν σου κάτσει τραπεζίτης, λένε στο TikTok, μπορεί να σε κάνουν viral οι DJs του TikTok

alexandra-mprountzaki.jpg
Αλεξάνδρα Μπρουντζάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αναζητείται πλούσιος με μάτια γαλανά
© Unsplash

Πώς μία κοπέλα που αναζητούσε πλούσιο (ναι, ναι), ξαφνικά έγινε το χιτάκι του καλοκαιριού

Εάν έχεις TikTok σίγουρα έχεις ακούσει το manifesting «I'm looking for a man in finance, Trust Fund, 6’5, Blue Eyes» (κοινώς: αναζητείται πλούσιος). Αυτόν τον άντρα αναζητούσαν οι γυναίκες και το 2010 με τον ύμνο «Like a G6» και φυσικά ένα Malibu ανανά (ναι, παλιά αυτό το ποτό πίναμε…) και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το remix «Girl On Couch & Billen Ted - Man In Finance (G6 Trust Fund)».

Girl On Couch & Billen Ted - Man In Finance (G6 Trust Fund)

Εάν δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάω, επίτρεψέ μου να διευκρινίσω. Η χρήστρια Girl on Couch έβγαλε ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο ζητά έναν χρηματιστή, με καταπίστευμα, περίπου 1.90, με γαλάζια μάτια. Και πλούσιο και κούκλο, με λίγα λόγια. Προφανώς, οι άντρες τύπου Leonardo di Caprio στο «Wolf of Wall Street» είναι και πάλι στη μόδα. Στη λεζάντα έγραψε «Νομίζω ότι έγραψα το τραγούδι του καλοκαιριού. Μπορεί κάποιος να το κάνει κανονικό τραγούδι παρακαλώ»;

@girl_on_couch

Can someone make this into an actual song plz just for funzies

♬ original sound - Girl On Couch

Και μπορεί να μην έκανε την τύχη της με κάποιον τραπεζίτη –ακόμη!– όμως οι Djs αυτού του κόσμου και συγκεκριμένα του TikTok, δεν μπορούν να αρνηθούν σε μια κυρία. Έγινε κυριολεκτικά χαμός από τα beats που έντυσαν το manifesting της.

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες, είχαν βάλει ντραμς και μπάσο, techno beats και ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί. Φυσικά, έγινε trend που απογειώθηκε. Δημιουργοί άρχισαν να φτιάχνουν μοντάζ με όμορφους, ψηλούς άντρες, φυσικά τραπεζίτες, που παίρνουν τα διπλά τους εσπρεσάκια και τρώνε τις πρωτεϊνικές σαλάτες τους φορώντας τα κομψά και πανάκριβα Charles Tyrwhitt κοστούμια τους.

Πριν λίγες μέρες, το Girl on Couch κυκλοφόρησε στο Spotify. Τότε πολλοί Djs άρχισαν να το παίζουν στα σετ που παρουσίαζαν σε club.

Κάποιοι χρήστες πήγαν τη «μελέτη» ένα βήμα παραπέρα γράφοντας σε power point τα είδη των τραπεζιτών αλλά και το ποιο είδος συμφέρει να προσεγγίσει μια γυναίκα περισσότερο (τα ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια διεκδίκησαν την πρώτη θέση). Κάποιος άλλος κάθισε να υπολογίσει τις πιθανότητες να συναντήσουμε πραγματικά έναν γαλανομάτη, 1,90, τραπεζίτη που χρηματοδοτείται από καταπιστεύματα: χαμηλές οι πιθανότητες λέει (ναι, γιατί βρήκαμε και τους υπόλοιπους που δεν είναι τραπεζίτες και πολύ καλά πήγε αυτό…!).

Και ΟΚ, ας αγνοήσουμε το «ψηλός – γαλανομάτης», ας αγνοήσουμε το μότο «αναζητώ πλούσιο άντρα» και ας αγνοήσουμε ότι το καλοκαίρι τα κορίτσια θα κυνηγούν χρηματιστές. Αυτό που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε όμως, είναι πως εάν το μότο έλεγε «θέλω μια γυναίκα ψηλή, αδύνατη, γαλανομάτα, μοντέλο», θα είχαν βγει ΟΛΟΙ να ουρλιάζουν από τα μπαλκόνια για τον άκρως σεξιστικό στίχο! Τώρα είναι απλά ένα αστείο μεταξύ κοριτσιών που αναζητούν «τον τέλειο άντρα, τον άντρα τον σωστό», που λέει κι ο Τσαλίκης, τον οποίο θα τον χρησιμοποιούν ως κουμπαρά και ως τρόπαιο (;). Δηλαδή τώρα δεν είναι τρομερά υποτιμητικό για τις γυναίκες να λένε ευθαρσώς «σε θέλω για τα λεφτά σου και την εικόνα σου» καθιστώντας αυτόματα τους εαυτούς τους «υπό» – διότι, sorry, αλλά όταν θες τον άλλον να είναι πλούσιος για να σου κάνει τα γούστα, η ισορροπία στη σχέση μάλλον χάνεται.

Από την άλλη, θα πουν πολλοί ότι ήρθε η εποχή να καταλάβουν τα αρσενικά το πώς είναι να αντικειμενοποιείς έναν άνθρωπο, να του στερείς το δικαίωμα να έχει άποψη και προσωπικότητα, να τον περιφέρεις σαν κάποιο βραβείο, να του περνάς το μήνυμα ότι για να ευτυχήσει, πρέπει να πληροί κάποια συγκεκριμένα standards. Ναι, μιλώντας εγωιστικά σαν γυναίκα (που στα 12 έβλεπα τα περιοδικά και αισθανόμουν ότι είμαι χοντρή και από τελείως άλλον πλανήτη γιατί δεν με αφορούσε η γυναικεία εικόνα που έβλεπα), ίσως να το χαίρομαι κάπως σε προσωπικό επίπεδο. Όμως, η μεγάλη εικόνα εδώ –που είναι η ουσιαστική ισότητα των φύλων– είναι πιο σημαντική από την προσωπική μου (μας) μικρόψυχη ικανοποίηση. Δεν μπορούμε μόνο να κάνουμε μαθήματα, πρέπει να τα εφαρμόζουμε κι όλας.

Η ατάκα «I'm looking for a man in finance, Trust Fund, 6’5, Blue Eyes» μου θυμίζει άλλα βίντεο που υπάρχουν στην πλατφόρμα και δείχνουν νεαρές κοπέλες να αφήνουν τα στοιχεία τους στα μπαμπρίζ πολυτελών αυτοκίνητων με το αίτημα «Looking for a rich husband» (ψάχνω πλούσιο σύζυγο) ή που αφισοκολλούν το αίτημά τους στους τοίχους των πόλεων. Προσωπικά, το βρίσκω εξαιρετικά ανησυχητικό να πουλάς τον εαυτό σου σε κάποιον πλούσιο τόσο φθηνά, σαν να είσαι εμπόρευμα. Αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τη γυναικεία χειραφέτηση και ανεξαρτησία και στην ουσία τους καταργούν βασικές αρχές του φεμινιστικού κινήματος.

Η ουσία είναι πάντως πως ζούμε στην εποχή κατά την οποία είμαστε μάρτυρες σημαντικών κοινωνικών αλλαγών και μιας νέας εποχής υπό διαμόρφωση. Σημαντικό είναι να θυμόμαστε πάντα πού ήμασταν, πού βρισκόμαστε τώρα και ποιοι θέλουμε να είμαστε στο μέλλον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.