Trending Now

Κέιτ Μίντλετον: Ο κανονισμός που ενεργοποίησε ο βασιλιάς Κάρολος για χάρη της

Τι αποκαλύπτει τώρα για τη σχέση με τον πρίγκιπα Χάρι, συγγραφέας, ειδικός σε θέματα του βρετανικού βασιλικού οίκου

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο λόγος για τον οποίο ο βασιλιάς Κάρολος αποφάσισε να αναλάβει δράση για να προστατεύσει την πριγκίπισσα της Ουαλίας

Δεν είναι μυστικό ότι η περιπέτεια υγείας της Κέιτ Μίντλετον συγκίνησε βαθιά τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις διαρροές λεπτομερειών που την αφορούσαν στα βρετανικά tabloids. Σε μια απόπειρα, λοιπόν, να προστατεύσει την ταλαιπωρημένη πριγκίπισσα από επιθετικά δημοσιεύματα, αλλά και από εσωτερικό gossip στο Παλάτι, ο Κάρολος επανέφερε έναν παλαιότερο αυστηρό κανονισμό που αφορά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και απαγορεύει ρητά κάθε σχόλιο που να αφορά την Μίντλετον, όσο εκείνη αναρρώνει και υποβάλλεται σε κύκλο χημειοθεραπειών.

Συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό από τον συγγραφέα Κρίστοφερ Άντερσεν, ο οποίος υπογράφει και το βιβλίο «Ο Βασιλιάς», ο Κάρολος έχει αξιώσει σιωπή και μηδενική κριτική προς τη Μίντλετον, αλλά και διαρροές προς τα ΜΜΕ από όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και μέχρι εκείνη να αναλάβει ξανά και πλήρως τα καθήκοντά της.

«Στο παρελθόν, ο Κάρολος παρέμεινε σιωπηλός σχετικά με αυτό το θέμα και επέτρεψε να συνεχιστούν οι αιχμές από το περιθώριο. Αλλά όχι πια. Τώρα ο βασιλιάς δεν ανέχεται καμία κριτική για την Κέιτ, τελεία και παύλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άντερσεν στο  Fox News και συνέχισε: «Τα άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας και οι αυλικοί γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο περί εξέγερσης αν τολμήσουν να αρθρώσουν μια αρνητική συλλαβή για την Κέιτ».

Ο Άντερσεν επισήμανε ότι ο Κάρολος δεν θα δείξει έλεος σε όσους θα προκαλέσουν ένταση στην Κέιτ, λέγοντας: «Ο Κάρολος έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι όλοι πρέπει να κάνουν πίσω όσον αφορά το πότε και πώς θα επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά της και τη δημόσια ζωή».

Η Μίντλετον και οι βίοι παράλληλοι με τον Κάρολο στο θέμα της υγείας

Αυτή η αντιμετώπιση από την πλευρά του μονάρχη έχει να κάνει και με το γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσο και η νύφη του δοκιμάζονται σοβαρά από τον καρκίνο σχεδόν ταυτόχρονα, με αυτήν ακριβώς τη δοκιμασία να κάνει τον Κάρολο ακόμα πιο προστατευτικό απέναντι στην πριγκίπισσα της Ουαλίας.

«Ο Κάρολος συγκινήθηκε μέχρι δακρύων από την εντυπωσιακή ανακοίνωση της Κέιτ σε βίντεο ότι πάσχει από καρκίνο. Μπορεί κανείς να πει ότι τη θεωρεί γενναία. Δεν είναι μόνο η σύζυγος ενός μελλοντικού βασιλιά αλλά και η μητέρα ενός μελλοντικού μονάρχη. Η Κέιτ έχει επίσης δείξει ότι είναι αταλάντευτα πιστή στη βασιλική οικογένεια», υπογράμμισε ο συγγραφέας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρολος απένειμε πρόσφατα στην Κέιτ την υψηλότερη διάκριση που θα μπορούσε, κάνοντάς την την πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που διορίστηκε ποτέ στο Τάγμα των Συντρόφων της Τιμής. Υπάρχουν επίσης εικασίες ότι η Κέιτ απέφυγε να συναντηθεί με τον Χάρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Δούκα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να κρατηθεί μακριά από εντάσεις και συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές που θα μπορούσαν να δυσκολέψουν την ήδη επιβαρυμένη λόγω των χημειοθεραπειών καθημερινότητά της.

Τις δηλώσεις του Άντερσεν για την επανενεργοποίηση του αυστηρού κανονισμού επιβεβαίωσε εμμέσως και η Kinsey Schofield, οικοδέσποινα του podcast «To Di For Daily», λέγοντας χαρακτηριστικά: «[Ο Κάρολος] θεωρεί ότι η Κάθριν, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, είναι η κόρη που δεν είχε ποτέ».

Αρκετοί βασιλικοί εμπειρογνώμονες υποστήριξαν επίσης ότι η Κέιτ εργάζεται αθόρυβα στο παρασκήνιο με την υποστήριξη του βασιλιά Καρόλου, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να εμφανίζεται δημοσίως σε καθημερινή βάση και έχει ανάγκη από ξεκούραση και ηρεμία, μέχρι την ημέρα που θα μπορέσει να επιστρέψει στη δημόσια ζωή της Βρετανίας.

Με στοιχεία από Fox News