- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Μαμά είναι μόνο μία»: Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τη Γιορτή της Μητέρας
Με αγαπημένες μαμάδες του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου
Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τη Γιορτή της Μητέρας με αγαπημένες σκηνές από ελληνικές ταινίες
Ένα συγκινητικό, όσο και χιουμοριστικό βίντεο για τη Γιορτή της Μητέρας ετοίμασε η Φίνος Φιλμ, θυμίζοντάς μας την «Ελληνίδα μάνα» του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου.
Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τη Γιορτή της Μητέρας
Στο βίντεο βλέπουμε σκηνές από τις ταινίες: «Είκοσι Γυναίκες κι Εγώ», «Γαμπρός από το Λονδίνο», «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο», «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης», «Η Χαρτοπαίχτρα», «Ένας Νομοταγής Πολίτης», «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια», «Ραντεβού στον Αέρα», «Οι Κληρονόμοι», «Νύχτα Γάμου», «Ο Θόδωρος και το Δίκανο», «Χωρίς Ταυτότητα», «Για Ποιόν Χτυπά η Κουδούνα», «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη», «Δικτάτωρ Καλεί Θανάση» και «Το Θύμα».
«Εμένα να με ακούτε. Εγώ είμαι ηλεκτρικόθ εγκέφαλοθ. Γιατί μαμά είναι μόνο μία! Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες!», έγραψε στη λεζάντα η Φίνος Φιλμ.
Δείτε το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τη Γιορτή της Μητέρας
Γιορτή της Μητέρας, Κυριακή 12 Μαΐου 2024
Η Γιορτή της Μητέρας ή ημέρα της μητέρας είναι ετήσια εορτή προς τιμήν της μητέρας, και της μητρότητας, καθώς και της επιρροής των μητέρων στην κοινωνία. Γιορτάζεται σε διαφορετικές ημέρες ανά τον κόσμο, συνηθέστερα τους μήνες Μάρτιο ή Μάιο.
Η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε τον 20ό αιώνα και προέρχεται από το αγγλικό και το αμερικανικό κίνημα των γυναικών. Η Αμερικανίδα Ανν Τζάρβις (Ann Maria Reeves Jarvis) διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα Mothers Friendships Day και συναντήσεις με το όνομα Mothers Day Meetings, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες. Το 1870 η Τζούλια Γουόρντ Χάου (Julia Ward Howe) διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν peace and motherhood με σκοπό, τα παιδιά να μη στέλνονται στον πόλεμο.
Στην Ελλάδα η γιορτή της μητέρας συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής (2 Φεβρουαρίου). Τότε η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την Παναγία με τον Ιωσήφ που πηγαίνουν τον 40ήμερο Ιησού στο Ναό για ευλογία. Να "σαραντίσει", σύμφωνα με τη σύγχρονη ορολογία. Μια κίνηση που ακόμα και σήμερα κάνουν οι χριστιανές μητέρες (Σαραντισμός). Ο παράλληλος εορτασμός της μητέρας ξεκίνησε το 1929 με προφανή τον συμβολισμό. Όμως κατά τη δεκαετία του 1960, ο εορτασμός ατόνησε και ενισχύθηκε η δυτικόφερτη συνήθεια εορτασμού της 2ης Κυριακής του Μαΐου, αν και η εκκλησία επιμένει στην παλαιά ημέρα εορτασμού και διοργανώνει σχετικές εκδηλώσεις.
Διαβάστε επίσης → Αφιέρωμα στη Γιορτή της Μητέρας: Χρόνια πολλά, μαμά!