- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μαύρος σκύλος έγινε λευκός 2,5 χρόνια μετά τη διάγνωση με λεύκη
Κατά τα άλλα χαίρει άκρας υγείας
Λεύκη: Σκύλος άλλαξε εντελώς χρώμα 2,5 χρόνια μετά τη διάγνωση
Κατά τη διάρκεια δύο ετών, ένας μαύρος σκύλος έγινε εντελώς λευκός λόγω λεύκης, μιας κατάστασης κατά την οποία το δέρμα και το τρίχωμα χάνουν τη φυσική τους χρωστική ουσία.
Στα τέλη του 2021, σε ηλικία δύο ετών, το λαμπραντόρ ονόματι Μπάστερ διαγνώστηκε με λεύκη. Η πάθηση προκαλείται από μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί την απώλεια χρωστικής ουσίας ή χρώματος σε περιοχές του δέρματος, των τριχών, της μουσούδας και των χειλιών, καθώς και στον στοματικό και τον βλεννογόνο του προσώπου. Στον ιδιοκτήτη, είπαν να προσέχει για ερεθισμό του δέρματος, αλλά εκτός από αυτό η υγεία του σκύλου δεν επρόκειτο να επηρεαστεί. Στην αρχή, ο κηδεμόνας του παρατήρησε μικρές λευκές κηλίδες γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το πηγούνι του Μπάστερ, αλλά εννέα μήνες μετά τη διάγνωση της λεύκης, το πρόσωπο του σκύλου ήταν γεμάτο με κηλίδες. Σήμερα, ο Μπάστερ έχει γίνει από εντελώς μαύρος, λευκός.
Λεύκη: Δεν είναι ακόμα γνωστό τι την προκαλεί
Αν και η λεύκη είναι νόσημα με ιστορία αιώνων, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να προσδιορίσουν με σαφήνεια τα αίτια[1] που την προκαλούν. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για τον λόγο που η λεύκη εκδηλώνεται σε κάποια άτομα: κληρονομικότητα, ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων, συναισθηματική φόρτιση. Ωστόσο, τρεις είναι οι βασικές επικρατούσες θεωρίες, χωρίς απόλυτη επιβεβαίωση:
- Καταστροφή των μελανοκυττάρων (των κυττάρων που παράγουν την χρωστική ουσία του δέρματος, την μελανίνη) από την μη φυσιολογική λειτουργία νευρικών κυττάρων του οργανισμού.
• Αυτοκαταστροφή των μελανοκυττάρων.
• Λανθασμένη επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος στα μελανοκύτταρα με αποτέλεσμα την καταστροφή τους και τον επικείμενο αποχρωματισμό του δέρματος. Πρόκειται για την πλέον αποδεκτή θεωρία, βάσει της οποίας προκύπτει και ο αυτοάνοσος χαρακτήρας της λεύκης ως ασθένεια.
Με πληροφορίες από Daily Mail