Trending Now

Δεύτερο καλύτερο γλυκό του κόσμου τα τρίγωνα Πανοράματος - Διάκριση σε οδηγό γευσιγνωσίας

Ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων το διάσημο θεσσαλονικιώτικο γλυκό

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα τρίγωνα Πανοράματος το δεύτερο καλύτερο γλυκό του κόσμου σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas - Διάκριση για την ελληνική γαστρονομία. 

Τα τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν το δεύτερο καλύτερο γλυκό του κόσμου στην κατηγορία pastries, σύμφωνα με τον διάσημο παγκόσμιο οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas. 

O παγκόσμιος οδηγός γευσιγνωσίας αφιερώνει κολακευτικά λόγια στα τρίγωνα Πανοράματος © Taste Atlas

Το τραγανό «θεσσαλονικιώτικο» γλυκό με το φύλλο και την κρέμα βρέθηκε ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του οδηγού, μετά την γλυκιά τάρτα Pastel de Belém της Πορτογαλίας, επιτυγχάνοντας άλλη μια διάκριση για την ελληνική γαστρονομία.

Τρίγωνα Πανοράματος: Η αναφορά στο Taste Atlas

Όπως αναφέρει ο οδηγός, «τα τρίγωνα πανοράματος είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με καταγωγή από τα περίχωρα της Θεσσαλονίκης. Αυτά τα τραγανά και βουτυρώδη τριγωνικά (σε σχήμα κώνου) αρτοσκευάσματα φύλλου συνήθως εμποτίζονται σε σιρόπι και γεμίζονται με κρέμα. Η κρέμα φτιάχνεται συνήθως με συνδυασμό κρόκων αυγών, αλεύρι, βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κρέμα γάλακτος.

Τα τρίγωνα φύλλου ψήνονται μέχρι να ροδίσουν, βουτηγμένα σε κρύο σιρόπι που αποτελείται από ζάχαρη και νερό και στη συνέχεια γεμίζονται με την παγωμένη κρέμα. Το τρίγωνο γαρνίρεται συχνά με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς πριν από την κατανάλωση».

Και τα πιταράκια της Μήλου στη λίστα του Taste Atlas

Στην πρώτη πεντάδα των pastries βρίσκεται ένα ακόμη ελληνικό γλύκισμα με φύλλο ή ζύμη: τα πιταράκια της Μήλου.

«Η ζύμη γεμίζεται με τυρί μυζήθρα, ζάχαρη, αυγά και κανέλα. Τα γλυκά πιταράκια συνήθως τηγανίζονται σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά», αναφέρει ο οδηγός.