Trending Now

Κηδείες χωρίς δάκρυα μόνο με τους Monty Python (video)

Νούμερο 1 τραγούδι αποχαιρετισμού το ‘Always Look on the Bright Side of Life’

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το έξυπνο, φλεγματικό και ενίοτε μακάβριο χιούμορ των θρυλικών Monty Pyrhon μετριάζει το πένθος και δίνει μια νότα ευθυμίας στις κηδείες σύμφωνα με βρετανική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 30.000 γραφεία τελετών. Συγκεκριμένα το μουσικό θέμα “Always Look on the Bright Side of Life” της πολυσυζητημένης ταινίας «Ένας Προφήτης… μα τι Προφήτης» (Life of Brian) είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι που ακούγεται στις κηδείες. Είναι το τραγούδι της σταύρωσης με το οποίο πέφτουν οι τίτλοι της ταινίας που η προβολή της απαγορεύτηκε στην καθολική Ιρλανδία αλλά και στη Νορβηγία. 

Οι Monty Python κατάφεραν να μπουν στην κορυφή των «αποχαιρετιστήριων» τσαρτ εκτοπίζοντας το ‘My Way” του Φρανκ Σινάτρα που κατείχε τα πρωτεία από το 2002.

Στο νούμερο 2 και 3 βρίσκονται δύο κλασικοί εκκλησιαστικοί ύμνοι ενώ το πιο δημοφιλές συγκρότημα στις κηδείες είναι οι Queen. Από τους σόλο καλλιτέχνες ξεχωρίζει ο «Βασιλιάς» Έλβις. Η έρευνα έδειξε ότι έξι στα 10 τραγούδια αποχαιρετισμού του νεκρού προέρχονται μουσικά θέματα τηλεοπτικών σειρών και ύμνους ποδοσφαιρικών ομάδων.