Trending Now

Εντυπωσιακό βίντεο με νεόνυμφο ζευγάρι που φιλιέται και πίσω του πέφτει κεραυνός

Το διαφορετικό σκηνικό στον γάμο Βρετανών στη Ζάκυνθο

62224-137655.jpg
Newsroom
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζευγάρι νεονύμφων φωτογραφίζεται με φόντο χορό κεραυνών
© thebest.gr

Ζάκυνθος: Κεραυνός πίσω από νεόνυμφο ζευγάρι που φιλιέται - Βίντεο από τη διαφορετική φωτογράφηση 

Ένα νεόνυμφο ζευγάρι Βρετανών στη Ζάκυνθο φωτογραφήθηκε έχοντας ένα ιδιαίτερο, φυσικό φόντο, με χορό κεραυνών. Βίντεο έχει καταγράψει τη στιγμή που το ζευγάρι ανταλλάσσει ένα φιλί και πίσω του λίγα δευτερόλεπτα αργότερα πέφτει κεραυνός. 

Όπως αναφέρει το thebest.gr, το εντυπωσιακό βίντεο καταγράφηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (25.8) στη Ζάκυνθο. Όπως θα δείτε, το νεόνυμφο ζευγάρι είχε στηθεί με φόντο το απέραντο γαλάζιο, εν μέσω καταιγίδας που βρισκόταν σε εξέλιξη ανοιχτά του νησιού, ώστε ο εικονολήπτης να κάνει ένα ακόμη όμορφο πλάνο. Οι δύο νέοι φιλιούνται η νύφη υψώνει την ανθοδέσμη και τότε ο ουρανός φωτίζεται και ένας εντυπωσιακός κεραυνός πέφτει πίσω τους στη θάλασσα.

Στο βίντεο που κατέγραψε ο Χάρης Πομώνης και δημοσιεύσε στο Instagram, φαίνεται ότι το ζευγάρι δεν τρόμαξε, αλλά μάλλον απόλαυσε τις στιγμές και τις λάμψεις που φώτισαν τον ουρανό. 

Τι είναι η ξηρή καταιγίδα

Έντονη είναι η κεραυνική δραστηριότητα που καταγράφεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου (26.8). Η «ξηρή καταιγίδα» φαίνεται ότι ευθύνεται για φωτιές που έχουν ξεσπάσει στη Βάρη, την ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνα, αλλά και την Άνδρο

Σύμφωνα με τον δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, μέσα σε μία ώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου έπεσαν 270 κεραυνοί που προκάλεσαν έξι εστίες πυρκαγιάς στην περιοχή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cv2bhg5sv9vd)

Ξηρή καταιγίδα - Τι είναι 

Ξηρή καταιγίδα είναι καταιγίδα η οποία συνοδεύεται από αστραπές και βροντές με καθόλου ή ελάχιστη βροχή (0 έως 2.5 mm). Όλη η βροχή, ή η περισσότερη, εξατμίζεται προτού φτάσει στο έδαφος. Αυτό το φαινόμενο είναι συχνό στην περιοχή μας κατά τη μεταβατική περίοδο από χειμώνα σε καλοκαίρι, δηλαδή τους μήνες της άνοιξης και σπανιότερα το φθινόπωρο.

Οι ξηρές καταιγίδες εκδηλώνονται στην περιοχή μας όταν επηρεαζόμαστε από ξηρές και σχετικά θερμές αέριες μάζες από την βόρειο Αφρική, όπου τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα είναι περιορισμένα και ταυτόχρονα υπάρχει αρκετή αστάθεια για την εκδήλωση τους.

Οι ξηρές καταιγίδες μπορούν να προκαλέσουν ισχυρά καθοδικά ρεύματα αέρα (dry microbursts). Αυτό οφείλεται στα χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας πάνω από το έδαφος (τα οποία φτάνουν μέχρι και τη μέση τροπόσφαιρα), και τα οποία ευνοούν το φαινόμενο του “evaporational cooling” (δηλαδή ψύξη μιας αέριας μάζας λόγω εξάτμιση της βροχής).

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς και πότε εμφανίζονται οι κεραυνοί, πώς μπορούμε να προστατευτούμε σε περίπτωση καταιγίδας και τι πρέπει να κάνουμε αν χτυπηθεί κάποιος/α από κεραυνό.

Εντυπωσιακό βίντεο με νεόνυμφο ζευγάρι που φιλιέται και πίσω του πέφτει κεραυνός

Πώς σχηματίζονται οι κεραυνοί

Σε όλη τη Γη πέφτουν περίπου 100 κεραυνοί το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι κεραυνοί δημιουργούνται όταν μεγάλα ηλεκτρικά φορτία περνούν από τα σύννεφα στο έδαφος ή από το ένα σύννεφο στο άλλο. Έχουν ευεργετική επίδραση στο φυσικό περιβάλλον, καθώς εμπλουτίζουν το έδαφος με άζωτο, το οποίο προέρχεται από τον ατμοσφαιρικό αέρα και είναι απαραίτητο στο έδαφος για την ανάπτυξη των φυτών.

Ωστόσο, τα ισχυρά ρεύματα του κεραυνού προκαλούν καταστροφές. Μπορούν να ανάψουν φωτιά στο δάσος, να δημιουργήσουν σοβαρή βλάβη στις ηλεκτρικές γραμμές και να καταστρέψουν απροστάτευτες εγκαταστάσεις. Ο κεραυνός που χτυπά άνθρωπο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει το θάνατο.

Το μήκος ενός κεραυνού φθάνει έως αρκετά χιλιόμετρα και έχει τεθλασμένη ή κυματοειδή μορφή.

Το πλάτος του σπινθήρα είναι μικρό και φτάνει το πολύ μερικές δεκάδες εκατοστά. Η διάρκεια που κρατά ο κεραυνος είναι μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο, αλλά η θερμοκρασία που αναπτύσσεται είναι 10.000 βαθμοί Κελσίου.

Δημιουργεί έντονο ιονισμό των αερίων του αέρα, τα οποία εκπέμπουν φως κατά τη διάρκεια της εκκένωσης (το φαινόμενο της αστραπής). Η υπερβολική θέρμανση του αέρα και η εκτόνωση του δημιουργεί τον δυνατό κρότο που ονομάζουμε βροντή.

Διαβάστε επίσης »»» Πώς προστατευόμαστε από τους κεραυνούς

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.