Trending Now

O «Mr Plaka exei» Άγγελος Πάτσης εξηγεί τι δεν έχει πλάκα σήμερα

«Το post με τα περισσότερα likes είναι σχετικά με τη περίπτωση της 12χρονης και τη λίστα με τα 213 ονόματα. Είχα βγάλει φωτογραφία με ένα χαρτί που έλεγε “θέλουμε και τα 213 ονόματα”»

marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
18’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άγγελος Πάτσης, ο ιδρυτής της σελίδας «Πλάκα έχει»

Άγγελος Πάτσης, ο ιδρυτής του Instagram account «Πλάκα έχει» μιλάει στην ATHENS VOICE για την αποκάλυψη του προσώπου του, τα post, τους followers, τη ζωή του

«Ήμουν στον ΟΤΕ, ήμουν στις επισκευές των καλωδίων και υπήρχαν στιγμές που μπορεί να ήμουν μέσα σε ένα φρεάτιο αλλά παράλληλα ανέβαζα και μία ατάκα στο προφίλ μου» μου λέει ο 34χρονος Άγγελος Πάτσης. Ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2014 την σελίδα του στο facebook «Πλάκα έχει» τελείως για …πλάκα, η οποία μέσα σε ένα χρόνο στο Instagram είχε «γιγαντωθεί» από followers.

Ο Άγγελος έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο ΤΕΙ Χαλκίδας, εργάζεται στον ΟΤΕ από το 2015 έως σήμερα, ενώ μένει στα Πατήσια. Δεν είναι κάποιο ψώνιο που έγινε ινφλουένσερ, ακούγεται από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου πολύ ευγενικός και δεν σταματάει να μου λέει αστεία. Tο καλύτερο μέρος για να απομονώνεται στην Αθήνα είναι σε κάποιο μεγάλο πάρκο με λίγο κόσμο, παρέα με τον σκύλο του ενώ για όποιον δεν τον ξέρει προσωπικά, κάνει πολύ καλές μιμήσεις. Αν τον βρεις στον δρόμο λοιπόν ζήτησε του να σου κάνει τον Ρουβά, τον Γεωργίου ή τον Σωτηρακόπουλο και θα με θυμηθείς.

Άγγελος Πάτσης, ο ιδρυτής της σελίδας «Πλάκα έχει»
O Άγγελος Πάτσης τον Ιούνιο στο Colour day όταν αποκάλυψε την ταυτότητα του για πρώτη φορά
O Άγγελος Πάτσης όταν αποκάλυψε την ταυτότητα του για πρώτη φορά τον Ιούνιο στο Colour day

Το όνομα της σελίδας το σκεφτόταν μία εβδομάδα και ήθελε το προφίλ του να έχει τέτοιο όνομα ώστε να περιλαμβάνει όλες τις πτυχές του αστείου, είτε είναι βίντεο, είτε απλή φωτογραφία, είτε meme, είτε ατάκα. «Επηρεάστηκα πολύ από την μάνα μου και από τους φίλους μου, διότι όταν τους έλεγα ένα αστείο και γελούσαν έλεγαν “πλάκα έχει”. Η σκέψη ήταν να ανοίξω μία “γωνιά” που να ανεβαίνουν όλα τα αστεία, είτε δικά μου είτε άλλων δημιουργών που έπρεπε να γίνουν viral. Μία ανάρτηση πλέον μπορεί να πάρει 1 ώρα, μπορεί όμως και να χρειαστεί 1 λεπτό. Εξαρτάται από το περιεχόμενο της αλλά και από την χρονική στιγμή.

Γενικά το προφίλ μου από το ξεκίνημα ήθελα να διαφέρει από τις άλλες σελίδες που είχαν ίδιο περιεχόμενο με εμένα. Μάλιστα, είχα γράψει στις αρχές στο bio “not another meme page” και είχα ξεκαθαρίσει πως είμαι ένα άτομο από πίσω και πως το προφίλ είναι μια “εφημερίδα αστείων”, δηλαδή θα ασχολείται με αστεία ώστε να ταυτιστείς καθημερινά και να ξεφύγεις από την ρουτίνα σου. Tο πιο σημαντικό όμως που διαφέρει από όλους είναι ότι θα ασχολείται με την επικαιρότητα και θα προσπαθεί να ταυτιστείς με κάτι που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα θα ανέβει ατάκα για καφέ ή πρωινό ξύπνημα το πρωί ενώ μία ατάκα για φαγητό και λιγούρα θα ανέβει το βράδυ.

Η καθημερινότητα όμως είναι μια συνεχόμενη τρέλα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ είμαι στο τρέξιμο. Μόλις τελειώνω τη δουλειά βγάζω την εμφάνιση του εργαζομένου και φοράω τη στολή μου και συνεχίζω στα σόσιαλ μίντια. Κάτι σαν τον superman (γελάει). Το Πλάκα έχει δεν σταματάει ποτέ. Είμαι πάνω από ένα κινητό όλη την ώρα!».

Στην αρχή δεν υπήρχε ως σκέψη να παρατήσει τη δουλειά του. Όσο μεγάλωνε η σελίδα του όμως γινόταν όλο και πιο δύσκολο να δουλεύει και παράλληλα να τρέχει και την σελίδα. «Έχω σκεφτεί να σταματήσω την δουλειά μου και να αφιερωθώ στο “Πλάκα έχει” διότι οι απαιτήσεις έχουν μεγαλώσει αρκετά. Θα ήθελα να κάνω παραπάνω πράγματα αλλά δεν έχω τον ελεύθερο χρόνο, η δουλειά μου ωστόσο, είναι ένας επιπλέον τρόπος να επικοινωνώ με τον κόσμο. Ποιος ξέρει...».

Τον Ιούνιο στο Colour day αποκάλυψε την ταυτότητα του για πρώτη φορά. «Φοβόμουν πολύ. Το σκεφτόμουν καιρό αν έπρεπε να το κάνω ή όχι. Φοβόμουν ότι θα δεχτώ πολύ κακή κριτική διότι θα δουν ποιος κρυβόταν από πίσω και μπορεί να νόμιζαν ότι αποκαλύφθηκα επειδή ψωνίστηκα. Παρόλα αυτά το έκανα, ήμουν πάνω στο stage, ρώτησα τον κόσμο αν θέλει να αποκαλυφτώ, είδα πως ήθελαν πολύ (αλλιώς δεν θα το έκανα) και είπα "ας γίνει". Μόλις έβγαλα το κράνος είπα “τέλος... τώρα πάει”. Αντιθέτως, δεν περίμενα τόση αγάπη, δεχόμουν φουλ θετικά σχόλια και ότι "έπρεπε να το είχα κάνει καιρό πριν!".

Δεν έχω κανένα πρόβλημα που με χαιρετάνε στον κόσμο. Ίσα ίσα η αγάπη του κόσμου μου δίνει δύναμη. Με είχε κουράσει που κρυβόμουν πολύ. Το face reveal με βοήθησε, ώστε αυτά που έχω φανταστεί να κάνω μέσα από το "Πλάκα έχει" να τα κάνω πραγματικότητα».

Αστεία σχετικά με γκομενικά (τύπου κοιμηθείτε δεν θα στείλει, διαβάστηκε, πρώην κτλ), αστεία σχετικά με τα ζώδια, αστεία σχετικά με τον καφέ και το πρωινό ξύπνημα, αστεία σχετικά με τη Δευτέρα και τέλος αστεία με κολλητούς/αδέρφια αποτελούν με τη σειρά το top 5 των κατηγοριών που αρέσουν περισσότερο στον κόσμο σήμερα από τα post του. Η πιο αστεία στιγμή ωστόσο, για εκείνον ήταν όταν έκανε live μια κλήρωση για έναν διαγωνισμό και την ώρα της κλήρωσης έδειχνε ένα κινητό που κρατούσε, μόνο που στην οθόνη φόρτωνε τις συμμετοχές.

«Και ξαφνικά κλειδώνει η οθόνη του κινητού και κάνει αντανάκλαση και φαίνεται στο live το πρόσωπό μου. Δεν το είχα δείξει τότε ακόμα. Να γίνεται ένας χαμός στα σχόλια, να με έχει λούσει κρύος ιδρώτας, εγώ να κάνω πως δεν συνέβη τίποτα, το έπαιζα χαλαρός. Άστα! Η πιο συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή που έχω μοιραστεί από την άλλη είναι όταν έκανα ανάρτηση και μιλούσα για τον ρατσισμό που γινόταν στο δημοτικό που πήγαινα απέναντι σε παιδιά άλλων χωρών που είχαν έρθει στην χώρα μας. Ήθελα να περάσω το μήνυμα κατά του ρατσισμού διότι εκείνο τον καιρό είχε γίνει και το συμβάν στην Αμερική με το γνωστό “I can’t breathe”. Θέλω να περνάω και μηνύματα κατά καιρούς μέσα από το "Πλάκα έχει", αρκεί να είναι σωστά. Τα πιο σημαντικά post που έχω κάνει είναι δύο, ένα για τις φωτιές που είχαμε στην χώρα, τότε στην Εύβοια και δύο για το ρατσισμό»

Η Δήμητρα Κατσαφάδου και ο Άγγελος Πάτσης, ο ιδρυτής της σελίδας «Πλάκα έχει»

Τα «Πλάκα έχει» με τα περισσότερα like και comments

Αν εξαιρέσουμε τα post των διαγωνισμών, το post με τα περισσότερα likes του δεν είναι χιουμοριστικό. «Κατά καιρούς, όταν στην χώρα μας επικρατεί ένα σοβαρό θέμα σχολιάζω κι εγώ με τον τρόπο μου όπου με παίρνει, π.χ φωτιές, βιασμούς, Τέμπη κτλ. Έτσι, το post με τα περισσότερα likes είναι σχετικά με τη περίπτωση της 12χρονης και τη λίστα με τα 213 ονόματα. Είχα βγάλει φωτογραφία με ένα χαρτί που έλεγε “θέλουμε και τα 213 ονόματα”. Το post πάλι με τα περισσότερα σχόλια ήταν στην ατάκα: “Φήμες λένε πως αν αντέξεις 7 ημέρες με έναν Δίδυμο, τα αντέχεις όλα”. Καλό, είμαι και Δίδυμος. Το δικό μου αγαπημένο βέβαια είναι αυτό που λέει "έκοψα βασιλόπιτα κάτω από το σπίτι της πρώην μου". Δεν το συνεχίζω γιατί καταλήγει λίγο uncensored (γελάει).

Υπήρχαν κατά καιρούς και 2-3 πλάκα έχει που ήταν λίγο ακραία. Οι καιροί αλλάζουν και αλλάζουν για καλό. Πήρα κι εγώ το μάθημά μου μέσα από αυτό. Αστεία που παλιά όταν έθιγες π.χ το πάχος και κάποιος γελούσε, το 2023 δεν είναι αστείο. Ισχύει. Και όταν είσαι ένα προφίλ που επηρεάζεις κόσμο και σε διαβάζουν τόσα άτομα πρέπει να είσαι πρότυπο. Όχι, δεν δέχομαι κι εγώ ο ίδιος πια αυτό που λένε “όλα είναι σάτιρα”. Δεν μπορούν όλοι να αντιληφθούν που σταματάει η σάτιρα. Μεγαλώσαμε με black humor αλλά 100 άτομα αν ακούσουν ένα black αστείο δεν θα το εκλάβουν όλοι έτσι και μπορεί κάποιοι να το "μεταφέρουν" στην πραγματική ζωή. Εδώ είμαστε για να γελάμε και όχι να κάνουμε ρατσιστικά σχόλια, bullying και φυλετικές διακρίσεις». 

Το 2018 ξεκίνησε να κάνει παρέα με αρκετούς influencers που τώρα πια έχουν γίνει αρκετά γνωστοί όπως η Μανουσάκη, ο Κοψιάλης, η Σούπερ Κική, τα αδέρφια Κάτσι, ο Χταπόδιας, ο Κατινάκης, η Dat lilly, ο Fipster κ.ά. «Έχω γνωρίσει και έχω ξεχωρίσει τον Πάνο Κιάμο διότι έχουμε κάνει όμορφες συνεργασίες δίνοντας δώρα σε παιδιά, το βίντεο κλιπ στο οποίο έχω παίξει και τέλος τον Ηλία Γκότση που κάνουμε καλή παρέα και πολλά αστεία βιντεάκια μαζί».

Τον ρωτάω στη συνέχεια αν έχει τύχει κάποιος διάσημος που τον «χρησιμοποίησε» σε meme να του στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και μου απαντά πώς: «Ο Γιώργος Λιβάνης όταν είχα ανεβάσει στόρι που διακωμωδούσα την κατάσταση στο survivor με Μαριαλένα-Σάκη Κατσούλη, μου είπε ότι δεν είναι σωστό. Αλλά οκ του εξήγησα ότι απλά το σατιρίζω και ότι δεν έχω προσωπικά κάτι μαζί του. Αλλά αν είχε τόσο θέμα το κατεβάζω. Έτσι κι έγινε. Το κατάλαβα, διότι τότε έτρωγε πολύ πείραγμα από παντού και όπως και μου είπε δεν ήθελε κι από εμένα». 

O Άγγελος νομίζει ότι σήμερα από τα social λείπει το αυθεντικό και αυθόρμητο content. «Κατά καιρούς το βλέπουμε αλλά μόλις εμφανιστούν τα πρώτα φώτα της δημοσιότητας σταματάει και μπαίνει στο καλούπι των υπόλοιπων creators».

Μελλοντικά θα ήθελε να συνεργαστεί με φιλανθρωπικές οργανώσεις, καλλιτέχνες και το είδωλό του τον mr Beast ενώ ετοιμάζει σύντομα κάτι διαφορετικό στο youtube. «Σε ένα μήνα ξεκινάει το κανάλι μου με καλεσμένους και το στοιχείο είναι τελείως διαφορετικό. Δεν ξέρω αν θα το αγαπήσει ο κόσμος. Μακάρι. Δεν μπορώ να αποκαλύψω το περιεχόμενο. Είναι βάση όσων έχω ζήσει αυτά τα 8,5 χρόνια ως mr Plaka exei. Όλο αυτό ξεκίνησε με κύριο συστατικό το χιούμορ, την πλάκα και την διασκέδαση αλλά διαπίστωσα πως του κόσμου του λείπει κάτι ακόμα.

Δεν έχω αντιληφθεί πόσο μεγάλο είναι όλο αυτό. Πάρα πολλοί μου το λένε και όντως όταν κάθομαι και το σκέφτομαι λέω “φίλε κάτσε λίγο, είναι πραγματικοί άνθρωποι που σε ακολουθούν για κάποιο λόγο”. Τους κάνεις να γελούν, τους διασκεδάζεις καθημερινά. Είναι αρκετά μεγάλο όλο αυτό. Παρόλα αυτά δεν με ενδιαφέρει το νούμερο, περισσότερο με ενδιαφέρει, αυτοί που με ακολουθούν να περνάνε καλά και να έχουν καλή άποψη για εμένα. Να έχω πετύχει το σκοπό που άνοιξα το προφίλ αυτό στην ουσία.

Γενικά νιώθω πανέμορφα μέσα από το Πλάκα έχει. Μου αρέσει που ανεβάζω ένα αστείο και ξέρω ότι θα το δουν κάποιοι και θα τους φτιάξω τη μέρα, σε κάποιους άλλους θα δώσω δύναμη σε μία δύσκολη μέρα που έχουν. Λαμβάνω τέτοια μηνύματα συχνά και αυτά είναι που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω. Έχω δει αρκετά “Πλάκα έχει” σε αθηναϊκούς τοίχος αλλά αυτό που με άγγιξε περισσότερο είναι όταν μαθητές στα σχολεία έγραφαν ατάκες στα θρανία τους και στον πίνακα της τάξης τους. Εκεί τα “έπαθα όλα”. Είπα "Μεγαλώνω μία γενιά. Επηρεάζω κόσμο. Με αγαπάνε!". Τι «πλάκα έχει» θα ταίριαζε στην Αthens Voice τον ρωτάω λίγο πριν κλείσουμε. «Όχι ένα. Πολλά. Μήπως να βάλουμε μία στήλη του «ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ»; απαντάει γελώντας.

Ακούστε εδώ το Podcast Behind the Lights με τον Βαγγέλη Νάκη και Μάριο Τσουλχάι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.