Στις πιο δημοφιλείς ειδήσεις του Guardian το «καλάθι του νοικοκυριού»
Τι λέει η ανταπόκριση της Helena Smith από την Αθήνα


Ο Guardian για το «καλάθι του νοικοκυριού»: Το άρθρο στις πιο δημοφιλείς ειδήσεις του μέσου
Στις πιο δημοφιλείς ειδήσεις του Guardian βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (8.12) το θέμα για το «καλάθι του νοικοκυριού». Συγκεκριμένα, βρέθηκε στην 4η θέση των πιο δημοφιλών ειδήσεων του μέσου. Τίτλος του άρθρου: «Καλάθι αγορών με σταθερή τιμή: Η απάντηση της Ελλάδας στην κρίση κόστους ζωής».
Όπως αναφέρει ο Guardian στο δημοσίευμά του, «δεν αποτέλεσε έκπληξη για τους καταναλωτές το ότι η συζήτηση στράφηκε στην ανάγκη για λήψη μέτρων ανακούφισης σχετικά με την αντιμετώπιση του αυξανόμενου πληθωρισμού. Η κυβέρνηση επέλεξε να επικεντρωθεί στα βασικά αγαθά. Αυτό που προέκυψε ήταν η νέα ιδέα του "καλαθιού του νοικοκυριού": τα σούπερ μάρκετ συμφώνησαν με την κυβέρνηση να πουλήσουν περίπου 51 βασικά είδη –από αλεύρι μέχρι ψάρι– σε σταθερές τιμές».

Όπως αναφέρει άρθρο του Guardian, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας έχουν υπογράψει την πρωτοβουλία, πουλώντας προϊόντα με μπλε ετικέτες οικιακού καλαθιού. Επιπλέον, προσθέτει ότι οι Έλληνες «αναγκασμένοι να επιβιώσουν με μερικούς από τους χαμηλότερους μισθούς στην ΕΕ –με λιγότερο από 1.200 ευρώ το μήνα, ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι περίπου τέσσερις φορές χαμηλότερος από αυτόν του μέσου Γερμανού– οι Έλληνες έχουν αισθανθεί τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών ίσως περισσότερο από άλλες χώρες της ΕΕ. Η άνοδος των τιμών βρέθηκε πρόσφατα ως το μοναδικό μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από την εταιρία δημοσκοπήσεων Marc».
Ο Guardian για το «καλάθι του νοικοκυριού»: Τα μέτρα της κυβέρνησης για την υποστήριξη των καταναλωτών
Ο Guardian αναφέρει ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων κρατών μελών της ΕΕ που επιδότησε τους λογαριασμούς ενέργειας, ξοδεύοντας περίπου 13 δισ. ευρώ για να μετριαστεί ο αντίκτυπος του αυξανόμενου κόστους για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. «Η βοήθεια, ανάλογη με το ΑΕΠ, είναι από τις μεγαλύτερες στο μπλοκ. Τα επιδόματα θέρμανσης για τους πιο ευάλωτους έχουν διευρυνθεί ενώ το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο χρόνο θα αυξηθούν και οι συντάξεις μαζί με τον κατώτατο μισθό. Επίσης, έχει ανακοινωθεί μείωση 5% στους δημοτικούς φόρους».
Με πληροφορίες από Guardian
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η γυναίκα μου θα το μισήσει» είχε πει σε συνέντευξή του
Μεγάλη ένταση στο «Μοναστηράκι» με υπάλληλο που ζητούσε να βγουν εκτός1 συρμού τα σκυλιά με την ιδιοκτήτριά τους
Τα συν και πλην της εβδομάδας από τη Σταυρούλα Παναγιωτάκη
Λόγια που ακούστηκαν δημοσίως στην Αθήνα
Νοσηλευόταν ήδη τρεις μήνες
Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Τζορτζια
Το POV girl του TikTok μιλάει για τα social media, τη ζωή της και το μυστικό της project
Επιμένει, επίσης, ότι ο μαθηματικός τύπος που τον βοήθησε, είναι κατανοητός απ’ όλους
Το απίστευτο σκηνικό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η 33χρονη Tiktoker παρουσιάζει με σατιρικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ως τετραπληγικό άτομο στην Ελλάδα
«Προειδοποίηση μάγου: Δεν θα κάνω σαφές σεξουαλικό περιεχόμενο. Μπορεί να είμαι με το εσώρουχό μου».
Παρελθόν τα γκρι μαλλιά του ηθοποιού
Μοιράστηκε αδημοσίευτες φωτογραφίες από την αίθουσα τοκετού με τα δύο παιδιά της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το πούλησε σε δημοπρασία έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων
Κατασκευάζει χειροποίητα παπούτσια και μέσα από τα σχόλιά λαμβάνει πολλή αγάπη και θετική ενέργεια
Η εικόνα του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ προκάλεσε ποικίλα σχόλια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.