Trending Now

Είπε ότι είναι αστροναύτης και απέσπασε 30.000 ευρώ «για να γυρίσει στη Γη και να παντρευτούν»

Θύμα απάτης μια γιαπωνέζα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ψευτό-αστροναύτης απέσπασε €30.000 τάζοντας γάμο

Μια Γιαπωνέζα εξαπατήθηκε καταβάλλοντας το ποσό των 4,4 εκατομμυρίων γιεν (30.000 ευρώ) από επιτήδειο που της παρουσιάστηκε ως Ρώσος κοσμοναύτης που εργάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο απατεώνας ζήτησε χρήματα από την 65χρονη λέγοντας ότι έτσι θα επιτρέψει στη Γη και θα την παντρευτεί, αναφέρει το NDTV. Η γυναίκα, κάτοικος του νομού Σίγκα, γνώρισε τον ψευτό αστροναύτη στο Instagram τον Ιούνιο.
 
Το προφίλ του είχε φωτογραφίες από το διάστημα για να δίνει την εντύπωση ότι εργαζόταν στον διαστημικό σταθμό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα και σύντομα της δήλωσε πως την είχε ερωτευτεί και μάλιστα της πρότεινε να παντρευτεί.

Ο άντρας έστελνε συνέχεια μήνυμα στη γυναίκα, λέγοντας ότι την αγαπούσε και ότι ήθελε να ξεκινήσει μια νέα ζωή μαζί της στην Ιαπωνία. Ο απατεώνας της είπε ότι χρειαζόταν χρήματα για να επιστρέψει στη Γη και να την παντρευτεί.

Υποστήριξε ότι έπρεπε να πληρωθεί ένα τέλος προσγείωσης για τον πύραυλο που θα προσγείωνε για χάρη της στην Ιαπωνία. Η γυναίκα φέρεται να πείστηκε και άρχισε να του στέλνει χρήματα.

«Οι ρομαντικές απάτες χρησιμοποιούν συναισθηματική χειραγώγηση για να εξαπατήσουν τα θύματα να στείλουν χρήματα ή να εκτελέσουν κάποια άλλη παράνομη δραστηριότητα. Συνήθως ξεκινούν στο διαδίκτυο, είτε μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στο Newsweek ο Paul Bischoff, συντάκτης της Comparitech και τακτικός σχολιαστής σε θέματα κυβερνοασφάλειας και απορρήτου σε διεθνή μέσα.

«Ο απατεώνας ισχυρίζεται ότι έχει κάποιο είδος δουλειάς που τον εμποδίζει να συναντήσει το θύμα αυτοπροσώπως, όπως ένας στρατιώτης, γιατρός σε μια ζώνη σύγκρουσης ή, σε αυτήν την περίπτωση, ένας αστροναύτης στο Διάστημα. Συχνά ξεκινούν από το να πλημμυρίζει με έπαινο και στοργή το θύμα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Μόλις το θύμα είναι αρκετά ερωτευμένο, ο απατεώνας έρχεται με κάποιο είδος έκτακτης δαπάνης», πρόσθεσε ο Bischoff.