Trending Now

11 αθλήματα που πρέπει να γίνουν Ολυμπιακά

Tα κουρασμένα μας ματάκια είδαν φέτος να είναι ολυμπιακό άθλημα το μονάκι

Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μήλα, μακριά γαϊδούρα, κρυφτό, τάβλι και 7 ακόμα αθλήματα που πρέπει να γίνουν Ολυμπιακά.

Ομολογώ ότι, στο σύνολο τους, τους Ολυμπιακούς αγώνες τους βαριέμαι. Τα περισσότερα αθλήματα μου είναι εντελώς αδιάφορα και από αυτά που μου αρέσουν σε ελάχιστα συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές. Φαίνεται πως σαν κι εμένα υπάρχουν πολλοί, διαφορετικά δεν μπορώ να εξηγήσω την μανία της ΔΟΕ να προσπαθεί να δώσει ενδιαφέρον στους αγώνες χώνοντας μέσα ό,τι κατέβει στα κεφάλια των αθανάτων που επειδή είναι αθάνατοι μάλλον βαριούνται περισσότερο από όλους μας.

Κάπως έτσι τα κουρασμένα μας ματάκια είδαν φέτος να είναι ολυμπιακό άθλημα το μονάκι (ξαναδιαβάστε το γιατί είμαι βέβαιος πως στην πρωτη ανάγνωση έχετε προσθέσει ένα γράμμα). Ναι, ο βασιλιάς των σχολικών διαλειμμάτων θα έχει φέτος Ολυμπιονίκες και σκέφτομαι πως πια ανοίγει ο δρόμος για πολλά αθλήματα που θα είναι άδικο να μην γίνουν Ολυμπιακά. 

Εδώ γράφω για έντεκα (στην αρχή ήταν δέκα αλλά μετά μου ήρθε ένα που δεν γινόταν να μη το βάλω) αλλά στην πραγματικότητα ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Η λίστα αυτή όμως είναι μια καλή αρχή κι αν διαβάζει κανένας αθάνατος να του πω να μη με ευχαριστήσει, το έκανα για τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. 

1. Τα μήλα – Αυτό είναι βέβαια «κανονικό» σπορ (κανονικό με την έννοια ότι έχει παγκόσμια ομοσπονδία... ναι, μα την Παναγία) οπότε, αντί για πρόταση, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι καταγγελία που ένα τέτοιο άθλημα δεν έχει ακόμα προστεθεί στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών. 

2. Μακριά Γαϊδούρα – Αφού έχουμε αθλήματα στα οποία κερδίζει αυτός που σηκώνει περισσότερα κιλά με τα χέρια, γιατί να μην έχουμε και άθλημα στο οποίο να κερδίζουν αυτοί που σηκώνουν τα περισσότερα κιλά με την ράχη τους;  

3. Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί – μπορεί να μην είναι άθλημα που απαιτεί ιδιαιτέρως καλή φυσική κατάσταση αλλά α) αυτό μάλλον δεν έχει σημασία αν σκεφτούμε πως στους χειμερινούς Ολυμπιακούς υπάρχει κι αυτό το πράμα στο οποίο οι αθλητές διαγωνίζονται στο σκούπισμα του πάγου και β) απαιτεί τεράστια συγκέντρωση. Όπως, ας πούμε, η σκοποβολή μόνο που το πέτρα-ψαλίδι-χαρτι είναι πολύ θεαματικότερο. Επειδή μιλάμε για Ολυμπιακούς και επειδή θα αγωνίζονται οι κορυφαίοι, μπορούμε να βάλουμε την εκδοχή Πέτρα – Ψαλίδι – Μαχαίρι- Χαρτί ή (για να ταιριάζει πιο πολύ με το πνεύμα των Αγώνων) Πέτρα – Ψαλίδι – Σύριγγα – Χαρτί (δεν ξέρω αν πιάσατε το υπονοούμενο αλλά για να σας βοηθήσω να πω πως δεν έχει να κάνει με τα εμβόλια για τον κορωνοϊό).

4. Τάβλι – Τεράστια ευκαιρία για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος και να ξυπνήσουν τα εθνικοπατριωτικά αίματα με δεδομένο ότι οι μεγάλοι μας αντίπαλοι θα είναι οι Τούρκοι. Προφανώς οι αθλητές θα παίζουν και Πλακωτό και Πόρτες και Φεύγα.  

5. Πασιέντζα – Μπορεί να είναι μοναχικό παιχνίδι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό. Οι πρωταθλητές της πασιέντζας θα ανταγωνίζονται στην ταχύτητα αλλά και στις φιγούρες με τις οποίες θα ρίχνουν τα χαρτιά ή θα ανακατεύουν και οι οποίες θα κρίνονται από επιτροπή κριτών όπως γίνεται στις καταδύσεις ή τη ρυθμική γυμναστική ή όλα αυτά τα αθλήματα τα οποία καλλιτεχνίζουν επικίνδυνα.

6. Beer Pong – Όσοι δεν το ξέρετε δε νομίζω ότι σας ενδιαφέρει να σας το εξηγήσω. Όσοι το ξέρετε καταλαβαίνετε πόσο άδικο είναι που αυτός ο συνδυασμός συγκέντρωσης – φυσικής κατάστασης - αντοχής δεν είναι ήδη στους Ολυμπιακούς. 

7. Κρυφτό – Το άθλημα με τους περισσότερους αθλητές παγκοσμίως πρέπει οπωσδήποτε να εκπροσωπηθεί στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου (θα έλεγα και το κυνηγητό αλλά νομίζω πως το ράγκμπι είναι ήδη ολυμπιακό άθλημα ή τουλάχιστον έχει δοκιμαστεί.. αν κάνω λάθος ζητώ συγγνώμη και βάζω και το κυνηγητό, με μπάλα ή χωρίς)

8. Ισορροπία σε σκοινί – Στους Ολυμπιακούς βλέπουμε να κάνουν ζογκλερικά με κορίνες και κορδέλες, να κάνουν ακροβατικά σε δοκούς και κρίκους. Δεν είναι εντελώς άδικο να μην έχουμε και σχοινοβάτες;

9. Ρακέτες – Αφού είναι ολυμπιακό άθλημα το μπιτς το βόλεϊ είναι εντελως ακατανόητο να μην είναι και οι ρακέτες οι οποίες μπορεί να γίνουν και παραλιακό δίαθλο μαζί με το Φρίσμπι ή παραλιακό τρίαθλο μαζί με το δρόμο αντοχής με ομπρέλα, ξαπλώστρα και φραπόγαλο.  

10. Νεροτσουλήθρες – Αν σας φαίνεται περίεργο ή αστείο είναι επειδή δεν ξέρετε το ολυμπιακό άθλημα luge που είναι το ίδιο αλλά στον πάγο. Αφού το luge είναι καλό για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς δεν βλέπω γιατί οι νεροτσουλήθρες να μην είναι καλές για τους θερινούς. 

11. Παντομίμα – Γιατί όχι; Και μπράβο της.