Trending Now

Παγωτό με γεύσεις ντομάτα και καρότο

Στην Ιαπωνία από την Häagen-Dazs

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκεί που όλα μπορούν να συμβούν, μεγάλη εταιρεία παγωτού κυκλοφόρησε τις γεύσεις ντομάτα και καρότο. Είναι η απάντηση της εταιρείας στους Ιάπωνες που θέλουν το επιδόρπιο να είναι ταυτόχρονα και υγιεινό.

Οι δύο γεύσεις είναι ντομάτα-κεράσι και καρότο-πορτοκάλι και σύμφωνα με τις πρώτες δοκιμές το πρώτο συνδυάζει την γλυκάδα της ντομάτας με την φρουτώδη γεύση του κερασιού ενώ το δεύτερο το ήπιο άρωμα του καρότου με την όξινη σπιρτάδα του πορτοκαλιού.

Όμως γευστική πρωτοπορία συναντάμε και στην Ελλάδα με το παγωτό φάβα Σαντορίνης. Το παγωτό φάβα δεν είναι γλυκό αλλά αλμυρό, δεν αποτελεί επιδόρπιο αλλά προσφέρεται ως ορεκτικό. Ο δημιουργός του, ο εστιάτορας Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ξεκίνησε την παρασκευή του σε μια προσπάθεια να κάνει κάτι «ακραίο», για να δείξει τις δυνατότητες αυτού του τοπικού προϊόντος.

n

Το παγωτό φάβα Σαντορίνης