Trending Now

Δείτε τo «Private Idaho» των B-52’s παιγμένο από ρομπότ (video)

The Bit-52’s: Η robo-μπάντα που παίζει τα πάντα

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
64898-130722.jpg

Πίσω στα ‘80ς, στη χρυσή εποχή των B-52s, όλοι έλεγαν τη φωνή του Fred Schneider και τα φωνητικά των δύο κοριτσιών, της Kate Pierson και της Cindy Wilson, «ρομποτικά», και όλοι τους λάτρευαν γι’αυτό.

Τώρα που τα ρομπότ είναι ένα καθημερινό παιχνίδι του home entertainment, ήρθε η ώρα να ξανακούσουμε τα αγαπημένα κομμάτια των B-52s από αυθεντικές φωνές, όργανα και ήχος από ρομπότ και οικιακές ηλεκτρικές συσκευές. Και να τα λατρέψουμε ξανά. 

Ο James Cochrane πριν 3 χρόνια δημιούργησε μεγάλο viral στο δίκτυο, με την μπάντα του, τους Bit-52’s, στην ουσία ένα γκρουπ από μηχανές και εφευρέσεις δικές του, που έπαιξαν το “Rock Lobster”.

Τώρα «ξαναμάζεψε» τις μηχανές του για τη διασκευή του “Private Idaho” όπου κιθάρα, πλήκτρα και ντραμς χτυπιούνται από ρομπότ, ενώ οι άλλοι μηχανικοί ήχοι βγαίνουν από σκάνερς, παραμορφωτές φωνής και συνθετητές φωνής (σαν αυτόν που χρησιμοποιεί ο Stephen Hawking).

Το πρότζεκτ έγινε για να προωθηθεί στο Kickstarter μία καμπάνια με τίτλο Art Rocks Athens, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που διατηρεί και προωθεί τη μουσική σκηνή και την καλλιτεχνική κοινότητα της Αθήνας – στην Georgia των ΗΠΑ φυσικά.

Και ξαναθυμηθείτε το “Rock Lobster” εδώ:

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.