- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ποτό από τα «χεράκια» ρομπότ σε μπαρ του Μιλάνου (video)
Ποτό από ρομπότ-μπαρίστα και θέα το Ντουόμο του Μιλάνου
Ρομπότ μπορούν να ετοιμάσουν με ακρίβεια και να σερβίρουν οποιοδήποτε ποτό. Η εμπειρία σε μπαρ του Μιλάνου.
Ένα καινούργιο μπαρ με ρομπότ άνοιξε, με θέα από ψηλά τον φημισμένο καθεδρικό του Μιλάνου, το Ντουόμο. Στη στέγη του ξενοδοχείου πολυτελείας TownHouse Duomo, το μπαρ «The View by Makr Shakr» είναι το κατάλληλο μέρος για να απολαύσει κανείς κοκτέιλ από τα ρομπότ του καθηγητή στο MIT, Κάρλο Ράτι (Carlo Ratti).
Η εταιρεία Makr Shakr, την οποία έχει ιδρύσει ο Ράτι, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως παραγωγής ρομποτικών μπαρ. Για τα ρομπότ της στέγης του μιλανέζικου ξενοδοχείου χρησιμοποιήθηκαν ως μοντέλο οι κινήσεις του Ιταλού χορευτή και χορογράφου Μάρκο Πέλε (Marco Pelle) του New York Theatre Ballet. Δύο μηχανικά χέρια μπορούν να ετοιμάσουν με ακρίβεια και να σερβίρουν οποιοδήποτε ποτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα: να αναμείξουν από περισσότερα από 150 μπουκάλια οινοπνευματωδών που κρέμονται από το ταβάνι του μπαρ για να δημιουργήσουν μια ατέλειωτη γκάμα κοκτέιλ.
«Τα βιομηχανικά ρομπότ πρόκειται να αλλάξουν την παγκόσμια εργατική δύναμη, αλλά πολλοί δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα να τα δουν – πολλώ δε μάλλον, να έρθουν σε επαφή μαζί τους» τονίζει ο Κάρλο Ράτι, ιδρυτικό μέλος της Carlo Ratti Associati, η οποία σχεδίασε το σύστημα. «Κίνητρό μας είναι να δημιουργούμε καινούργιες ευκαιρίες για να έρθει ο κόσμος σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες» προσθέτει.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και προκάλεσε αμηχανία στο κοινό στη Βόρεια Καρολίνα
Πήραν τρόφιμα χιλιάδων δολαρίων και τα μοίρασαν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη
Η αντίδραση του Ρώσου προέδρου
...και γιατί σήμερα επιστρέφει η συζήτηση γι' αυτόν τον τρόπο ζωής
Πώς μια επιστήμονας βλέπει αυτό που οι άλλοι αγνοούν
Οι εικόνες παρουσιάζουν νεαρές γυναίκες με εφαρμοστές στολές, σε προκλητικές πόζες
Τέτοιες τελετές δεν αναγνωρίζονται νομικά στη χώρα, όμως η ιδέα δεν είναι πια μεμονωμένη
Όπως κάθε χρόνο, ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Η εντυπωσιακή ερμηνεία της Ελληνίδας σοπράνο Χριστίνας Πέτρου
Η συνέντευξή της στους New York Times
Το post μίας επιβάτιδας για τις συνθήκες υπό τις οποίες ταξίδεψε έχει προκαλέσει αίσθηση
Ο γάτος της εκπομπής αντέδρασε έντονα στη συνάντησή του με το ανθρωποειδές ρομπότ
Η ιδιοκτήτρια της έκθεσης ξεκαθάρισε ότι δεν στρέφεται κατά του παιδιού ή της οικογένειάς του
Δυο μέτρα σκουπίδια, ποντίκια, κατσαρίδες και μια ιδιοκτήτρια στα πρόθυρα νευρικής κρίσης
Αμήχανα χαμόγελα και βλέμμα γεμάτο έκπληξη
Ειδικοί δίνουν συμβουλές για το μπάτζετ, τους κανόνες και τις «κόκκινες γραμμές»
Το βίντεο από τη Ρωσία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Λίγο αργότερα, μια παιδίατρος που περνούσε τυχαία από το σημείο σταμάτησε, εξέτασε το μωρό και επιβεβαίωσε ότι ήταν καλά
Comfort food, εκατομμύρια views και τα ωραιότερα σημεία της Ελλάδας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.