Trending Now

Εσείς βλέπετε μία πόρτα ή μία παραλία;

Η νέα οπτική ψευδαίσθηση που διχάζει το διαδίκτυο

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dlzmwwgwwaygj7o.jpg

Η χρήστης του Twitter Ρεμπέκα Ράιλι κατάφερε να διχάσει το διαδίκτυο ανεβάζοντας μία φωτογραφία και ρωτώντας «Αυτό είναι μία πόρτα ή μία παραλία;», θυμίζοντας μας ανάλογες διαδικτυακές διαμάχες, όπως ήταν το μπλε/χρυσό φόρεμα.

Τόσο οι υποστηρικτές του ότι είναι πόρτα, όσο και του ότι είναι παραλία έσπευσαν να δικαιολογήσουν την θεωρία τους, με κάποιους μάλιστα να πηγαίνουν την ανάλυση και ένα βήμα παρά πέρα. Έτσι, από τη μία έχουμε χρήστες που λένε ότι η φωτογραφία δεν θα μπορούσε με τίποτα να δείχνει παραλία, καθώς δεν είναι δυνατόν στη φύση να βρεις τόσο ίσιες γραμμές, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι υποστηρίζουν ότι οι χρωματικές αποχρώσεις της φωτογραφίας λογικά αντιστοιχούν σε αυτές που έχει η θάλασσα ανάλογα το βάθος της.

Η Ρεμπέκα μάλιστα έκανε και ένα ψήφισμα στον λογαριασμό της, όπου φαίνεται ότι οι περισσότεροι από τα περίπου 247.000 άτομα που ψήφισαν πιστεύουν ότι η φωτογραφία δείχνει πόρτα και όχι παραλία.

Ωστόσο, μερικές μέρες μετά την ανάρτηση του πρώτου tweet η Ρεμπέκα ανέβασε την φωτογραφία στην αρχική της μορφή αποκαλύπτοντας ότι εν τέλει έδειχνε μία παραλία και διαψεύδοντας το 54% των ατόμων που ψήφισαν ότι βλέπουν μία πόρτα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.