- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Κόμικ του 1920 που προβλέπει τα κινητά τηλέφωνα
Ο άγγλος σκιτσογράφος William Haselden τα είπε όλα
Ο William Haselden (1872-1953) ήταν σκιτσογράφος της Daily Mirror από το 1903 μέχρι τη χρονιά που συνταξιοδοτήθηκε, το 1940. Τα πρώτα χρόνια της συνεργασίας τους, η Mirror ήταν ακόμα «εφημερίδα κυριών» σε αυθεντικό Εδουαρδιανό στιλ. Αυτό που χαρακτηρίσθηκε ως επηρεασμένο από την τέχνη και τη μόδα της κεντρικής Ευρώπης, μία χαλαρή μετα-Βικτωριανή περίοδος όπου οι γυναίκες φορούσαν τεράστια πλατύγυρα καπέλα και δεν ψήφιζαν, όταν οι πλούσιοι δεν ντρεπόταν να ζουν «εμφανώς» και ο ήλιος ποτέ δεν έδυε στη βρετανική σημαία.
Η δουλειά του William Haselden περιελάμβανε κυρίως πολιτικά σατιρικά σκίτσα αλλά κυρίως έγινε γνωστός για το «απαίδευτο», χαλαρό στιλ των καθημερινών γελοιογραφιών του και των κόμικ στριπς με το συντηρητικό χιούμορ και τον κοινωνικό σχολιασμό που έκανε στη μεσαία τάξη, στις νέες μόδες, τις μανίες και τα κολλήματα της εποχής. Χάρη σε αυτά χαρακτηρίσθηκε ως ο πατέρας του Βρετανικού κόμικ στριπ.
Αγαπημένα θέματά του επίσης ήταν και οι νέες τεχνολογίες όπως, για παράδειγμα, τα τηλέφωνα με κάμερα και τα «pocket phones”, τα τηλέφωνα τσέπης. Με τον τρόπο που «υπερέβαλλε» παρουσιάζοντάς τις, έκανε άθελά του τολμηρές προβλέψεις που θα έβγαιναν με έναν ειρωνικό τρόπο αληθινές.
Κάθε χρόνο, από το 1906 μέχρι το 1935, περίπου 100 από αυτές τις γελοιογραφίες του κυκλοφορούσαν σε ένα βιβλιαράκι τσέπης με τίτλο «Daily Mirror Reflections» που γινόταν ανάρπαστο.
Σε μία από αυτές τις συλλογές «Reflections», χρονολογίας 1920, βρέθηκε και αυτό το ολοσέλιδο κόμικ για το «φορητό τηλέφωνο» και τη λεζάντα:
«Ο πιο καινούργιος μοντέρνος τρόμος στις εφευρέσεις υποτίθεται ότι θα είναι το τηλέφωνο τσέπης. Μπορούμε μόνο να φανταστούμε τις στιγμές εκείνες που αυτό το όργανο θα λειτουργεί!»
Και όλα αυτά 60 χρόνια πριν την εμφάνιση του πρώτου κινητού τηλεφώνου.